Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator THOR (zzp)

Geplaatst 30 nov. 2023
Project ID: YIS 9144822
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 feb. 2024 13:00

Startdatum: z.s.m.

Duur: +/- 6 maanden

Inzet: 36 uur per week

Inschaling: Schaal 9, CAO Gemeenten


Houd jij er van om de touwtjes stevig in handen te nemen en wil jij bijdragen aan een leefbare en veilige gemeente? Dan is deze vacature iets voor jou!

De gemeente Groningen groeit en ontwikkelt zich. De directie Veiligheid draagt bij aan een leefbare, veilige en levendige leefomgeving voor iedereen. Veiligheid opereert als een netwerkorganisatie: een flexibele organisatie, die bestaat uit drie afdelingen en een klein ondersteunend stafbureau. We spelen proactief in op veranderingen in de omgeving of op vragen van inwoners en ondernemers. Het werkveld is de openbare ruimte en deze kent een grote dynamiek.

 

De directie Veiligheid bestaat uit drie afdelingen; de afdeling Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte (THOR), de afdeling Markt en Haven en de afdeling Evenementenmanagement. De afdeling THOR is in ontwikkeling en houdt zich onder andere bezig met het leefbaar en veilig houden van de openbare ruimte. Cameratoezicht, inbraakpreventie, toezicht en handhaving op het gebied van Horeca & Prostitutie en parkeerhandhaving zijn naast toezicht en handhaving in de openbare ruimte de werkzaamheden waar de medewerkers van Veiligheid zich dagelijks mee bezig houden.

 

Onze medewerkers werken nauw samen met interne samenwerkingspartners, zoals Stadsbeheer, Stadsontwikkeling en externe partners zoals de politie, CJIB, scholen, ondernemers, woningbouwcorporaties, het jongerenwerk en de WIJ-teams.

 

Jij

  • bent een stevige coördinator die samen met de andere coördinator, de dagelijkse werkzaamheden van de BOA’s coördineert en verdeelt;

  • coördineert het toezicht op de evenementen en draagt zorg voor het maken van toezichtsplannen voor evenementen;

  • zorgt ervoor dat de taken op een kwalitatief hoogwaardige manier worden uitgevoerd;

  • coacht medewerkers op grond van jouw expertise;

  • bent de linking-pin tussen de teamleider en de medewerkers;

  • bent voor de BOA’s vraagbaak voor de dagelijkse zaken en werkt minimaal één keer in de week mee met de BOA op straat;

  • bent nadrukkelijk betrokken bij het primaire proces: ondersteunt bij de dagplanningen, handelt klachten af en staat burgers te woord.

 

Plek in de organisatie

Je komt te werken bij directie Veiligheid, afdeling THOR. Deze afdeling bestaat uit de teams Openbare Ruimte, Specialistische taken en Parkeerhandhaving. Bij de afdeling werken ongeveer 75 medewerkers. Jaarlijks wordt er een Uitvoeringsprogramma Handhaving gemaakt, dat de basis vormt voor de uit te voeren werkzaamheden.



Wij vragen

  • MBO werk- en denkniveau;

  • een BOA-diploma is een vereiste met minimaal een jaar ervaring in domein 1;

  • minimaal 3 jaar relevante leidinggevende en/of coördinerende ervaring;

  • kennis en ervaring op het gebied van toezicht en handhaving;

  • relevante kennis van wet- en regelgeving (Algemene plaatselijke verordening, afvalstoffenverordening) en bereidheid tot het volgen van werkinhoudelijke gerichte opleidingen;

  • ervaring met het werken met geautomatiseerde systemen;

  • bereidheid te werken in onregelmatige dienst (avonden en weekenden) en deelname aan piketdiensten.

Competenties

Communicatief en sensitief | Je kunt makkelijk schakelen in communicatiestijlen en je weet je goed uit te drukken, zowel mondeling als schriftelijk. Je durft beslissingen te nemen en zorgt voor draagvlak bij de medewerkers. Je voelt mensen goed aan.

 

Leiderschap | Voor deze functie is het belangrijk dat je natuurlijk overwicht hebt. Je begeleidt medewerkers vanuit een coachende rol en spreek hen aan wanneer dat nodig is. Je stimuleert de medewerkers om het beste uit hen zelf te halen. Om dat te bereiken ben je duidelijk over de inhoud en zegt waar het op staat, zonder de relationele werkverhouding uit het oog te verliezen.

 

Teamspeler | Als Coördinator ben je onderdeel van het team en heb je daarnaast een belangrijk aandeel in het ontwikkelen van het team. Je bent zichtbaar en aanspreekbaar voor de medewerkers en staat open voor feedback.

 

Daadkracht | Je durft beslissingen te nemen, houdt rekening met de gevolgen hiervan en koppelt de resultaten terug naar de medewerkers en teamleider.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten