Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Coördinator Team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (ZZP)

Geplaatst 21 dec. 2021
Project ID: YIS 9106663
Plaats
Hellevoetsluis
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 3 jan. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 29-12-2021 12:00

Startdatum: zsm, januari is de vetrekkende coordinator er nog, dus voor een warme overdracht is dit prettig. 

Uiterlijke startdatum: 1 februari zou nog kunnen, prettig als iemand eerder wel al wat uren kan maken ivm overdracht

Einddatum: 31-12-2022 ivm de fusie. 

Het aantal uur per week is:  Minimaal 3 dagen per week

Mogelijkheid tot (volledig) thuiswerken? Nu wel, maar voor de toekomst is het wel nodig een dag of 2 naar kantoor te gaan. 50/50 

Standplaats: Hellevoetsluis

Schaal: 10/11

 

Dit doe je

Je bent als coördinator VTH verantwoordelijk voor een optimale uitvoering van taken op het gebied van WABO vergunningverlening, toezicht en handhaving in de fysieke leefomgeving. Je draagt zorg voor de verdeling en uitvoering van de taken volgens het VTH-beleid en uitvoeringsprogramma. Je adviseert het MT en bestuur over complexe bestuurlijke dossiers en beleidsontwikkelingen. Je probeert balans te vinden tussen beschikbare middelen en politieke wensen. Daarnaast bouw je samen met het team en het afdelingshoofd aan de doorontwikkeling van de afdeling. Je weet op een goede manier medewerkers te begeleiden in een veranderende juridische en maatschappelijke omgeving bij de implementatie van de Omgevingswet, de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2023.

 

Je treedt op als vraagbaak en klankbord en zorgt voor vakinhoudelijke ondersteuning en begeleiding voor de teamleden. Ook voer je functioneringsgesprekken en geef je advies aan het afdelingshoofd bij beoordelingsgesprekken. Je hebt een warme band met collega’s van andere afdelingen en de regiogemeenten en werkt nauw met hen samen. Zo draag jij bij aan een veilig en gezond Hellevoetsluis.

 

Dit ben je:

Je beschikt over HBO/WO werk en denkniveau, waarbij een afgeronde HBO- of Master bestuurskunde een pre is. Maar ook wanneer je een andere bij de werkzaamheden passende opleiding hebt of zeer ruime ervaring in het omgevingsrecht, dan nodigen wij je ook uit te solliciteren. Je hebt aantoonbare affiniteiten met en/of kennis van het omgevingsrecht, de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden en bent in staat om een stevige gesprekspartner te zijn voor klanten, bestuur, MT en medewerkers. En je bent in staat om teamleden mee te nemen in de diverse uitdagingen en op een coachende manier hen in staat te stellen om het beste uit zichzelf te halen. En tenslotte ben je ook bereid om zelf de handen uit de mouwen te steken om zo het team bij te staan.  

 

 

Dit zijn wij: het team VTH

Het team VTH bestaat uit 8 medewerkers met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel voor hun taken. Het team is verantwoordelijk voor het volledige proces tussen de aanvraag van een omgevingsvergunning tot en met de controle en handhaving van het omgevingsrecht. Daarnaast staat het team voor een aantal grote uitdagingen. De invoering van de Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zijn daar voorbeelden van. Deze ontwikkelingen hebben grote gevolgen voor de samenwerking binnen en buiten het team, maar biedt ook veel kansen voor een nog betere dienstverlening aan de klant.

 

Het team VTH maakt deel uit van de afdeling Beheer, Vergunningen & Handhaving. Je hebt hier 38 collega’s, verdeeld over drie teams. Met elkaar werk je aan een schone, veilige, kwalitatief goede en toekomstbestendige leefomgeving die bepalend is voor de leefbaarheid van onze stad. 

De afdeling staat voor de uitdaging om thematische ontwikkelingen als de omgevingswet maar ook verduurzaming van de buitenruimte en het contractmanagement verder vorm te geven.

 

Must

Het is een echt 'doe' team dus jij als aanspreekpunt moet vanuit de inhoud de gesprekken aan kunnen gaan. Je bent de coördinator van de andere 8 collega’s. Voldoende ervaring met dit werk in een soortgelijke rol is daarom absoluut noodzakelijk. Je bent een vooruitgeschoven post en steunpunt voor het team en houdt het team bij elkaar. Bestuurlijk ben je een belangrijke speler op het gebied van VTH, je adviseert namelijk ook het college daarin.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten