Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator planning & control (zzp)

Geplaatst 23 feb. 2024
Project ID: YIS 9151040
Plaats
Hellevoetsluis, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 mrt. 2024
Einde: 1 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 mrt. 2024 12:00

Opdrachtduur: 1 maart 2024 (z.s.m.) – medio november 2024

Uren per week: 36 uur (minimaal 4 dagen, bij voorkeur 3 dagen (minimaal) op kantoor)

Schaal: 11 / 12



Opdrachtomschrijving:

Als coördinator planning & control ben je verantwoordelijk voor de planning &control cyclus van onze gemeente. Je coördineert voor deze inhuuropdracht de eerste bestuursrapportage over 2024 (tussentijdse rapportage),vervolgens de begroting 2025 – 2028 en daarna de tweede bestuursrapportage 2024. Je zorgt ervoor dat je op tijd over de juiste documenten en informatie beschikt en zorgt ervoor dat deadlines gehaald worden en je toetst de input op de juiste kwaliteit. Hiervoor houd je contact met collega’s uit je eigen team, maar ook buiten jouw team en afdeling. Je zorgt voor afstemming en beheert contacten en afspraken. Omdat je een goede kwaliteit nastreeft maak je verbeterpunten bespreekbaar binnen het team zodat jullie gezamenlijk de P&C producten naar een hoger niveau kunnen tillen.


Jij bent de expert in het team als het gaat om de toepassing van financiële regelgeving, zoals het BBV (Besluit Begroting en verantwoording provincies en gemeenten). Je zorgt ervoor dat het gemeentebestuur voldoende geïnformeerd is voor de bespreking in commissie- en raadsvergaderingen. Hierbij adviseer je over risico’s en knelpunten en de mogelijke oplossingen. Ook houd je zicht op de kwaliteit van de financiële advisering op de college – en

raadsvoorstellen.


Het team financiën is verdeeld over de clusters financieel advies en financiële administratie en jouw functie valt in het cluster financieel advies. Je werkt nauw samen met collega’s uit beide clusters.


 

Dit ben je

• Je hebt een hbo-opleiding afgerond in een financiële richting. Het is een must dat je al werkervaring (zeker 3 – 5 jaar) in gemeentefinanciën en de gemeentelijke P&C cyclus hebt.

• Je houdt het overzicht bij tussen verschillende onderwerpen en vakgebieden en bent goed in plannen.

• Je bent een goede, kritische gesprekspartner en je denkt mee in oplossingen.

• Je bent af en toe in de avond beschikbaar, bijvoorbeeld als je moet aansluiten bij raads- of commissievergaderingen.

• Je bent politiek en bestuurlijk sensitief, je begrijpt wat het effect is van jouw werk op onze gemeente.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten