Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator onderwijs achterstanden beleid (OAB) (zzp)

Posted Aug 9, 2022
Project ID: YIS 9119224
Location
Ridderkerk , Zuid-Holland
Duration
3 maanden
(Aug 29, 2022 - Nov 30, 2022)
Hours/week
20 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 15, 2022 5:00 PM

Startdatum: zsm

Einddatum: 20-11-2022

Uren per week: 20

 

Werken bij de BAR-organisatie, dat betekent: meer dan 800 medewerkers, allemaal met hun eigen deskundigheid, samen aan de slag voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!

 

Het cluster Maatschappij is er voor de maatschappelijke ondersteuning, zowel individueel als collectief. Het cluster Maatschappij bestaat uit 13 teams waaronder het team Beleid & Ontwikkeling Maatschappelijke zaken en het team Beleid & Ontwikkeling Sociaal Domein. 

 

Team Maatschappelijke Zaken (team MZ) bestaat uit een 20-tal adviseurs en wij werken aan de maatschappelijke thema’s die bij de drie BAR-gemeenten zijn ondergebracht, zoals: onderwijs, jeugd, sport, welzijn, volksgezondheid, leerplicht en cultuur. Ook de subsidieverlening voor deze onderwerpen is in dit team belegd. Team Sociaal Domein (team SD) werkt aan de thema’s vanuit de 3 D’s: WMO, Participatie en Jeugdzorg. 

 

Vanwege het uitbreiden van de werkzaamheden is een tijdelijke vacature van 1,5 jaar ontstaan op het gebied van:

Coördinator Onderwijs Achterstanden Beleid.

 

Wat ga je doen?

Wij hebben behoefte aan een coördinator die makkelijk schakelt, snel verbindingen legt en die z’n schouders eronder zet door samen te werken met onze maatschappelijke partners. Iemand die snapt hoe maatschappelijk ondernemen in de praktijk werkt, resultaten behaalt en werkt vanuit de bedoeling. De werkzaamheden gelden voor alle drie de gemeenten. Per gemeente verschillen echter de werkzaamheden waardoor er maatwerk wordt geleverd. 

 

Je gaat proactief het gesprek aan met onze externe samenwerkingspartijen zoals kinderopvang en onderwijs. Ook ben je de schakel richting bestuurders en adviseer je hen op beleidsmatig niveau. 

Het schrijven van besluitvormingsdocumenten beheers je goed. Je bent goed bekend met de P&C cyclus en je levert je daar proactief een bijdrage aan. Je werkt op een gedegen en procesmatige manier. Ook moet je je handen uit de mouwen steken door uitvoering te geven aan de beleidsdoelstellingen. Je bent resultaatgericht en werkt er zo naar toe om achterstanden te verminderen. Geen dag is hetzelfde, dus je kunt goed schakelen tussen allerlei taken. 

 

Wij zoeken ondernemende en resultaatgerichte mensen die hun ervaring, creativiteit en talent willen inzetten, zich willen ontwikkelen en daarbij graag pionieren. 

 

Wat vragen we van je?

Daarvoor heb je de bagage al in huis: HBO werk- en denkniveau, aangevuld met werkervaring van tenminste 3-5 jaar als beleidsadviseur. Je ziet het als een uitdaging om mee te bouwen aan de doorontwikkeling van het team. Je bent communicatief sterk, een prettige én stevige gesprekspartner. Je bent in staat om zelfstandig te werken, te pionieren en staat stevig in je schoenen. 

 

Vacature

• Ervaring binnen gemeente;

• Ervaring met beleid schrijven binnen het sociaal domein;

• Goede netwerker, goede pen.

 

Pre's?

• Ervaring als beleidsadviseur onderwijs;

• Vakantie in overleg.

 

Wanneer is inhurend manager tevreden aan het einde van de interim-opdracht?

Wanneer er op een juiste manier op de “winkel” is gepast gedurende het zwnagerschapsverlof. En wanneer er goede overdracht plaats vindt bij terugkomst. Er komt komt nog een overdrachtdocument van de persoon die met zwangerschapsverlof gaat.

Similar projects

+ Search all projects