Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator MDA++ (zzp)

Geplaatst 20 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153443
Plaats
Horst
Uren
36 uur/week
Periode
2 jaren
Start: 15 apr. 2024
Einde: 14 apr. 2026
Tarief
88 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 mrt. 2024 13:00

Max richttarief: €98,- (All in);

Uren per week: 32-36 uur;

  • Startdatum 15-04-2024;

  • Opdracht tot 14-04-2025 met kans op verlenging.

  • Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen in het CV (geen overige informatie zoals uurtarief of bedrijfspresentatie);

  • Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel;

Gemeente Horst aan de Maas

In 2020 hebben alle gemeenten van Noord- en Midden-Limburg de Regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling vastgesteld. De rode draad daarvan is, dat gewerkt wordt vanuit de visie “Gefaseerd samenwerken aan veiligheid”.

De kern van deze visie is dat altijd wordt gewerkt aan drie achtereenvolgende doelen: directe veiligheid, stabiele veiligheid en herstel. In de Regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling is, ten aanzien van de aanpak van meest ernstige casuïstiek, de aanpak MDA++ als ambitie gesteld. Om de cirkel van geweld in de meest ernstige casuïstiek eerder te doorbreken en duurzaam te stoppen wordt MDA++ multidisciplinair en intersectoraal ontwikkelt en in de praktijk gebracht. Dit doen we middels een pilot en daarvoor zoeken we een Coördinator MDA++

 Wat doe jij?

Als coördinator ben je niet inhoudelijk bij casuïstiek betrokken, maar werk je casus-overstijgend. De focus ligt op het teamproces met de bedoeling dat er een collectief verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van de Pilot MDA ++ ontstaat. Dit doe je vanuit 4 kernelementen van procesmanagement:

-      Openheid: Je geeft ruimte voor de input van diverse betrokkenen op zowel de veiligheid binnen het gezin, als het gevolgde plan van aanpak en ingezette hulpverlening om duurzame veiligheid te bereiken.

-      Veiligheid: Je faciliteert het gezamenlijke ontwikkelproces waarin ieder vanuit zijn eigen persoon en rol mee mag denken;

-      Voortgang: Je houdt de doelstellingen en resultaten scherp voor ogen en neemt daarin ook positie in.

-      Inhoud: Jij zet de inwoner of het systeem telkens voorop!

Het team

In de Zorg- en Veiligheidshuizen Noord- en Midden Limburg werk je samen met procesregisseurs, ketenregisseurs, coördinator nazorg detentie en voorzitters voor de jeugdtafels. Samen zetten we ons in voor een veilige leefomgeving voor de inwoners van Noord- en Midden-Limburg en zijn we spil in het web rondom zorg, veiligheid en ketensamenwerking. In het ontwikkelen en implementeren van de aanpak heb jij dé centrale rol. Jij zorgt ervoor dat het team gevormd wordt en kan starten met experimenteren. Je bent aanjager van het gezamenlijke teamproces waarbij je soms een dienende en soms een meer leidende rol neemt en altijd staat voor een veilig teamklimaat.

 

Jouw rol

·        Je werkt vanuit een neutrale positie en opstelling, beweegt daarin onafhankelijk. En je jaagt de pilot op een enthousiaste manier aan en weet anderen zo te motiveren en te verbinden. 

·        Je bent voorzitter van MDA++ analyse- en casusteam en zorgt ervoor dat aan de hand van een gedeelde analyse een gezamenlijk plan wordt opgesteld rondom een casus en monitort de voortgang als noodzakelijk.

·        Je vormt samen met de projectleider MDA++ (tijdens eerste fase) en met de projectleider Geweld in Afhankelijkheidsrelaties een stevig trio/duo. Vanuit jouw positie signaleer je verbeterpunten die je vervolgens samen oppakt. Je hebt zicht op andere relevante ontwikkelingen en legt daarmee verbinding, denk aan Toekomstscenario en de brede aanpak Geweld in Afhankelijkheidsrelaties NML. 

Een collega aan het woord

“Er zijn mensen die extra ondersteuning nodig hebben zoals mensen zonder passende woonsituatie, betrokkenen van huiselijk geweld, mensen die uit detentie komen of mensen die door hun problematiek veel overlast gevend gedrag vertonen. Meestal gaat de ondersteuning goed maar soms moet er met verschillende partners samengewerkt worden om een plan op te stellen. Vooral als een inwoner onveilig gedrag vertoont voor zichzelf of anderen, is het mooi om een schakel te zijn in deze ketting. Door hier een aandeel in te leveren, draag ik bij aan het einddoel; Een veilige leefomgeving voor iedere inwoner.”

Kennis & kwaliteiten

·        Je bent stressbestendig en weet om te gaan met tegengestelde belangen.

·        Je hebt een HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur geschoold op het gebied van gefaseerde ketensamenwerking.

·        Je durft mensen aan te spreken, maakt duidelijke afspraken en stelt waar nodig, in verbinding, duidelijk grenzen.     

·        Je bent omgevingsbewust en analytisch van aard.

·        Je hebt ruime ervaring met procesregie en hebt inzicht in- en ervaring met bestuurlijke processen en verhoudingen.

·        Je hebt een open houding, humor en een gezonde portie relativeringsvermogen.

·        Je bent een bouwer; je hebt ervaring om een aanpak van papier in de praktijk te implementeren.

·        Je kan samen met gemeenten en partners beleid schrijven t.b.v. de doorontwikkeling van de pilot aanpak MDA++

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten