Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator invoering omgevingswet (zzp)

Geplaatst 3 jul. 2023
Project ID: YIS 9135993
Plaats
Assen, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 10 jul. 2023
Einde: 31 mrt. 2024
Tarief
85 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 jul. 2023 15:00

Startdatum : 17-07-2023

Einddatum : 31-03-2024

Uren: 24 per week

Schaal: 11A

Niveau: medior/senior

Richttarief: € 100


We hebben je nodig om ons de voorbereiding op de inwerkingtreding van de Omgevingswet te coördineren.  

Team

Je werkt in opdracht van de concernmanager. Je functie is tijdelijk toegevoegd aan het team Bouwen, wonen en ondernemer. Dit team bestaat uit Vergunningverleners, toezichthouders en handhavers bouwen en accountmanagers, die relaties onderhouden met de ondernemingen onze gemeente.

 

Jij

Het is je taak om de implementatie van de Omgevingswet in onze organisatie van de gemeente Assen te coördineren, inclusief de daaraan verbonden financiële aspecten (begroting). Je stimuleert daarbij de integrale samenwerking van de verantwoordelijk teams en samenwerkingspartners in de regio (OPD). Gemaakte afspraken op het gebied van de Omgevingswet communiceer je tijdig en eenduidig binnen onze organisatie. Je zorgt ook voor een goed overzicht van de implementatie. 

  

Jouw competenties (waar ben je goed in)

·      Planning en organisatie: Je kunt goed organiseren en coördineren, door goed overzicht te houden over complexe situaties en deze te vertalen naar (gerichte) acties.

·      Overtuigingskracht: Je bent vastberaden en toont  gedrag en houding dat erop gericht is om anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en instemming te krijgen met als doel het realiseren van bepaalde plannen en ideeën. Je weet anderen te overtuigen door de focus te leggen op de voordelen en je kunt de behoefte van stakeholders vertalen naar krachtige argumenten om je eigen mening te ondersteunen

·      Integer: Je reageert correct, tegemoetkomend en adequaat op de reacties van jouw directe collega’s en die van interne en externe stakeholders. Je reageert op problemen en je vindt oplossingen bij belangentegenstellingen.

·      Oordeelsvorming; Je kunt goed inschatten hoe groot een probleem werkelijk is, je kunt duidelijk het doel van het besluit aangeven en je kunt de beste keuze maken uit de mogelijke oplossingen of besluiten.

 

Wij vragen

  • Je hebt door HBO/WO opleiding en werkervaring kennis van de huidige WABO en de nieuwe Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging die per 1 januari 2024 in werking treden.

  • Je hebt eerder met succes projecten gecoördineerd bij een gemeente en/of overheidsorganisaties.

  • Je hebt daardoor ook een politiek-bestuurlijke sensitiviteit ontwikkeld.  

  • Je bouwt voor je werk relevante relaties op met interne en externe stakeholders en stimuleert de onderlinge samenwerking gericht op het doel om de Omgevingswet probleemloos te implementeren en uit te voeren.

  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent in staat om ook onder (werk)druk effectief te werken.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten