Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator inititiatievenproces / intake- en omgevingstafel (zzp)

Geplaatst 8 apr. 2024
Project ID: YIS 9154751
Plaats
Venlo
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 31 aug. 2024
Tarief
90 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 apr. 2024 14:00

Gemeente Venlo

Start 1 mei

Eind 31 augustus

24 uur per week

Schaal 11

Uurtarief max 98,50 euro, het cv moet passend zijn bij het tarief.


Het Team Wonen en Leven werkt aan een kwalitatief rijke en duurzame woon- en leefomgeving voor de inwoners van Venlo. Wij vertalen sectorale opgaven op het gebied van planologie, wonen, cultuur, erfgoed, natuur en water naar een integrale beleidsafweging.

We trekken daarbij samen op met inwoners, ondernemers en organisaties. Enerzijds spelen we in op vragen die de samenleving stelt, anderzijds vertalen we trends en landelijke ontwikkelingen naar een lokale, concrete aanpak. Dat vraagt om vakkennis, maar ook om creativiteit, bestuurlijke sensitiviteit en flexibiliteit.

Venlo is een regionale centrum- en grensstad met zowel stedelijk als landelijk gebied en veel groen. Daardoor ligt er voor ons team een breed scala aan uitdagende kansen en opdrachten. Samen gaan we voor een gemeente waar mensen graag wonen, werken en leven.

 

Het team Wonen en Leven is mede verantwoordelijk voor het initiatievenproces binnen de gemeente Venlo. Voor de grotere, complexere aanvragen of de initiatieven die niet direct in ons beleid passen, maar wel wenselijk zijn, hebben we het proces van intake- en omgevingstafel ingericht.

De intaketafel biedt initiatiefnemers de kans om binnen twee weken te horen of een initiatief wenselijk is. Als een initiatief wenselijk is, doorloopt het het proces van één of meerdere omgevingstafels.

 

De huidige coördinator heeft een nieuwe uitdaging gevonden binnen onze gemeente. We zijn op zoek naar iemand die het stokje kan overnemen in de periode dat er gezocht wordt naar een structurele invulling. Het takenpakket bestaat uit:

-       voorzittersrol van intake- en omgevingstafels

-       coördineren en organiseren van deze processen

-       trekker van het coördinatieteam, waarin medewerkers van de verschillende teams zitten die samen kritisch kijken naar de afstemming en de processen binnen de teams, daarin verbeteringen aanbrengen en waar nodig opschalen naar het management

-       sparringpartner voor management

-       afstemming met Programmamanagement

 

We vragen:

·       Minimaal HBO werk- en denkniveau;

·       Ruime, aantoonbare werkervaring binnen de gemeente op het gebied van ruimtelijke procedures / ruimtelijk initiatieven

·       Iemand die kan sturen, verbinden en motiveren

 

We zoeken een ervaren kandidaat, die snel werkzaamheden kan oppakken en zelfstandig zijn weg kan vinden in de organisatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten