Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator grondverwerving (zzp)

Geplaatst 17 feb. 2022
Project ID: YIS 9109272
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 1 mrt. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 25-02-2022 17:00 uur

Startdatum inzet: 01-03-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 32-36

Tarief: schaal 11

 

Als coördinator draag je zorg voor de afstemming tussen de projectleiders van de opgaven en alle vastgoedactiviteiten die uitgevoerd gaan worden. Dit vraagt van jou dat je meedenkt hoe de provinciale ambities met de juiste grondinstrumenten binnen de geldende regelgeving mogelijk gemaakt kunnen worden, waarbij je de werkzaamheden coördineert en aanstuurt.

Ook ben je binnen en buiten de provinciale organisatie het aanspreekpunt bent voor de werkzaamheden die de afdeling voor het specifieke project/opgave uitvoert. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het aankoopstrategieplan t.b.v. de opgave/het project en de realisatie van het plan.

De verwerving van gronden en opstallen wordt vanuit verschillende rollen opgepakt.

 

Wij zoeken iemand die als coördinator grondzaken binnen onze stikstof, veenweide, natuur of infrastructuur projecten gaat werken. Afhankelijk van jouw expertise en eigen wensen wordt jouw inzet in overleg bepaald. Het is belangrijk dat je actief meedenkt in het ontwikkelen van grondinstrumenten, processen en de afdeling. De afdeling is sterk in ontwikkeling en onze opgaven zijn groot en worden steeds complexer en integraler. Binnen het projectteam werk je als coördinator nauw samen met de gebiedsmanager en projectleiders vanuit de opgaven en vanuit de afdeling met het juridisch administratieve team, juridisch adviseur, strategen.

Binnen de specifieke opdracht werk je samen met de grondverwerver en deelcoördinator vanuit het vastgoedteam en bepaal je samen de in te zetten grondinstrumenten. Afhankelijk van de expertise in het team worden de werkzaamheden in overleg verdeeld. De rollen zijn niet in beton gegoten en er is ruimte voor eigen inbreng op diverse terreinen, ook binnen de afdeling.

Je zorgt ervoor dat het project vanuit vastgoed goed loopt en de doelen gerealiseerd worden. Je zorgt voor dat de juiste kennis en kunde vanuit de afdeling Vastgoed en Grondzaken en andere opgaven tijdig wordt ingebracht. Je ontwikkelt met het team en de strategen in samenwerking met opgavemanagers en -regisseurs, het provinciale strategisch grondbeleid

 

Je vertegenwoordigt, namens Vastgoed, de afdeling intern en de provincie extern op alle facetten van de inzet van onze grondinstrumenten. Je levert een bijdrage in de optimalisatie en digitalisering van de werkprocessen van de afdeling en met andere afdelingen/opgave en zorgt voor goede managementinformatie t.b.v. de sturing van de opgave/project.

 

Afdeling Vastgoed en Grondzaken

De afdeling Vastgoed en Grondzaken is in beweging een afdeling met drie teams: team Strategie, team Aan- en verkopen en team Uitvoering en Beheer. De teams werken nauw samen en hebben elkaar nodig. De afdeling heeft een divers takenpakket en is verantwoordelijk voor de uitvoering van het grondbeleid, vaak in opdracht van de opgaven.

We hebben het behoorlijk druk en er komen grote projecten zoals Stikstof, Natuur en Veenweide op ons af. Dus we kunnen versterking gebruiken. Wij werken samen met diverse externe partners zoals it Wetterskip, it Fryske Gea, Staatsbosbeheer, Landbouw- en natuurorganisaties en natuurlijk met de diverse eigen opgaven. Wij ontwikkelen ons naar een compleet professioneel Vastgoedbedrijf en zijn ons in diverse rollen aan het versterken.

 

Taken die wij doen zijn: grond-, huur- en pachtbeleid, beheer van alle provinciale eigendommen in onze provinciale grondbank, het ontwikkelen met onze partners van een Fryske Grûnbank, ontwikkelen en inzetten van grondinstrumenten, aan- en verkopen gronden en opstallen, verhuur en beheer provinciale eigendommen, (plan)schades en verzekeringen.

 

Je komt te werken binnen het team aan- en verkoop. Je werkt nauw samen met alle interne en externe opdrachtgevers en partners van Vastgoed, met de andere coördinatoren en grondverwervers binnen de afdeling en jouw projecten. Je werkt onder de aansturing van de vastgoed coördinator aan de opgave in een gebied of infra project. Je werkt echter ook zelfstandig binnen de projecten. De inzet op de projecten vindt in overleg plaats.

 

Jij bent:

We zoeken iemand met een opleiding HBO+/WO; gericht op (agrarisch) vastgoed. Je hebt eventueel een opleiding als rentmeester gevolgd of een vergelijkbare opleiding.

Je bent communicatief sterk zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt aantoonbare meerjaren ervaring met gebiedsontwikkeling of infra projecten in het veld en ruime ervaring als projectleider, coördinator, kavelruilspecialist en/of grondverwerver.

Daarnaast heb je diepgaande kennis van de agrarische vastgoedwereld en de inzet van grondinstrumenten. Kennis van onteigening is een pré. Daarbij ben je resultaatgericht en hebt goede onderhandelingsvaardigheden, waarbij je wendbaar en creatief blijft. Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Daar waar nodig weet jij adviezen goed te verwoorden en op te schrijven.

 

Functie-eisen

Aantoonbare (minimaal 5 jaar) ervaring met gebiedsontwikkeling of infra projecten in het veld en ruime (minimaal 5 jaar) ervaring als coördinator of een vergelijkbare rol.

HBO+/WO opleiding, gericht op (agrarisch) vastgoed.

Diepgaande aantoonbare kennis van de agrarische vastgoedwereld en de inzet van grondinstrumenten.

 

Functie-wensen

Opleiding als rentmeester of een vergelijkbare opleiding.

Kennis van onteigening is een pré

Communicatief sterk zowel mondeling als schriftelijk.

Goede organisator met oog voor de balans in de belangen van de Mienskip en onze opgaven

Kennis van de Friese taal is een pré

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten