Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator financiën (zzp)

Geplaatst 26 mei 2023
Project ID: YIS 9134219
Plaats
Bergeijk, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 15 jun. 2023
Einde: 10 nov. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 jun. 2023 12:00

Start: 15-6-2023

Eind: 10-11-2023

Uren: 32-36

Schaal: 11

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Gemeente Bergeijk heeft ruim 18.500 inwoners. Bergeijk is een groene gemeente met een goed voorzieningsniveau en een bloeiende toeristische sector. Wij hebben grote ambities. De organisatie kenmerkt zich door een pragmatische stijl met korte lijnen naar het management en het bestuur. Een wendbare organisatie die meebeweegt met wat de omgeving van haar vraagt. De werksfeer is prettig en informeel. Er is alle ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en ontplooiing. De gemeente is volop in ontwikkeling, denkt klantgericht, betrekt burgers actief bij besluitvorming en werkt continu aan verdere verbetering van de dienstverlening.

Wat ga je doen?

Als coördinator financiën ben je het (vakinhoudelijke) aanspreekpunt op het gebied van planning en control, financiële administratie en belastingen. Je ondersteunt bestuur, management en je collega’s bij het verbeteren van de beleidsinformatie op financieel vlak en je ontwerpt instrumenten waarmee de effectiviteit van het beleid wordt verbeterd. Je geeft operationele aansturing aan het cluster financiën (ca. 8 fte). Vanuit jouw brede kennis van financiën, je visie hierop en de onderlinge verbanden die je als coördinator weet te leggen, bied je meerwaarde in de kennis(ontwikkeling) van het cluster. Je stuurt op een goede taak- en werkverdeling binnen het cluster en werkt mee aan inhoudelijke onderwerpen. Bij inhoudelijke onderwerpen moet je denken aan:

·        Regie planning & control cyclus met documenten als programma-begroting, tussentijdse rapportages (2e burap 2023) en het bewaken van de kwaliteit daarvan.

·        Financieel beleid.

·        Financieel advies en ondersteuning afdelingshoofden. 


Wie ben je?

Je bent resultaatgericht, communicatief zeer vaardig en je toont daadkracht in combinatie met ondernemerschap. Je beschikt over een bedrijfsmatige en pragmatische instelling. Je weet in deze veelzijdige functie snel te schakelen tussen operationeel en strategisch niveau en je stelt jezelf zelfkritisch op. Je luistert en analyseert en weet daarmee snel tot de kern van problemen te komen. Je weet mensen te inspireren. Je hebt politieke en bestuurlijke sensitiviteit. Mensen werken graag met je samen omdat je toegankelijk bent, kennis deelt en open, transparant en duidelijk communiceert.

Wat neem je mee?

  • Financieel-economische of bedrijfskundige achtergrond op HBO of WO niveau.

  • Actuele kennis van het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) en andere relevante wet- en regelgeving.

  • Ruime ervaring in de coördinatie van P&C cyclus van gemeenten en provincies.

  • Ervaring met complexe financiële en bedrijfsvoeringvraagstukken in een bestuurlijke omgeving.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten