Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator evenementen (zzp)

Posted Apr 13, 2023
Project ID: YIS 9132035
Location
Helmond, Hybrid
Timeline:
5 months
Starts: May 1, 2023
Ends: Oct 13, 2023
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Apr 18, 2023 2:00 PM

Startdatum inzet: 1-5-2023

Einddatum inzet: 31-10-2022

24u p/w voor een periode van 6 maanden (met kans op verlenging)

Schaal 10 Cao gemeentenAls coördinator evenementen ben je werkzaam binnen team Toezicht Bouwen en Wonen van de afdeling Veiligheid & Naleving en rapporteer je rechtstreeks aan de Teammanager Toezicht Bouwen en Wonen. Het team bestaat uit bijna 20 collega’s die werkzaam zijn als jurist, toezichthouder en evenementenvergunningverlener. In het team wordt nauw samengewerkt, is de sfeer informeel en zijn de lijnen met het bestuur kort. Het ambitieniveau van de afdeling is hoog en we staan voor een aantal interessante uitdagingen, zoals de invoering van de omgevingswet en het verder professionaliseren van het evenementenproces.


Als coördinator evenementen draag je bij aan de (verdere) ontwikkeling en het behoud van een veilige, leefbare, gezonde en duurzame stad waarbij evenementen van toegevoegde waarde zijn. Je doet dit door invulling te geven aan het evenementenproces, in nauwe samenwerking met de huidige evenementen coördinator, veiligheidscoördinator en toezichthouders binnen de afdeling. Samen zorgen jullie ervoor dat alle aanvragen evenementenvergunning behandeld worden en waarborgen jullie de kwaliteit van deze dienstverlening. Als Coördinator evenementen ga je het volgende doen:

Je zorgt voor een goede samenwerking tussen de gemeente en evenementenorganisatoren (van bijv. kermis, Koningsdag, Kasteeltuinconcerten, etc.). Je doorloopt, samen met organisaties het gehele proces – vanaf de eerste vraag tot aan de uitvoering van het evenement en de evaluatie. Je blijft gedurende het gehele proces de contactpersoon van alle interne en externe belanghebbenden. Daarnaast stuur je vanuit je kennis van het gehele werkveld en de ontwikkelingen die daarin spelen aan op de stroomlijning en verbetering van processen binnen en buiten de gemeente.


Verder coördineer je aanvragen in de openbare ruimte. Vaak is er natuurlijk sprake van meerdere criteria waarop getoetst moet worden, voordat je uitsluitsel kunt geven of en hoe er vergunning verleend kan worden. Als jij de doelstelling van de klant helder hebt, kun je vroegtijdig mogelijke bottlenecks signaleren, aanpakken en ervoor zorgen dat er een aanvraag komt die de meeste kans van slagen heeft. Jij bent de regisseur van dit proces en moet ervoor zorgen dat dat zo efficiënt mogelijk verloopt.


Hoe je dit doet?

Wij zijn van mening dat in gesprek zijn met de klant het sleutelwoord tot succes is. En dan bedoelen we klant in de breedste zin van het woord: of het nou een inwoner, ondernemer, projectleider van de gemeente of een wethouder is. Jij bent een echte adviseur en bevindt je daar waar je klant is: wellicht is dat achter een bureau, maar dit kan evengoed op locatie zijn bij de ondernemer die een vraag heeft.Belangrijk om te weten is dat deze functie zelfstandigheid vraagt maar voor een zeker zo groot deel veel vraagt van je samenwerking skills in de hele keten vanaf idee tot aan vergunningverlening. Voor het uiteindelijk verlenen van de vergunning en het waarborgen van de kwaliteit ervan, ben je afhankelijk van je collega’s. Denk hierbij aan onze juristen, in- en externe adviseurs, enzovoort.

 

Ideale collega

  • Je hebt een MBO+ of HBO werk- en denkniveau;

  • Je hebt ervaring met het begeleiden van evenementen bij voorkeur binnen een gemeente;

  • Kennis van betreffende wet- en regelgeving;

  • Ervaring met projectmatig werken;

  • Voelsprieten voor de hoofd- en bijzaken bij elk dossier dat je in behandeling hebt. Aan welke zaken moet je veel aandacht besteden en wat is minder belangrijk.

  • Communicatie skills, een sterke verbinder bent en om kunt gaan met tegenstrijdige belangen en flexibel bent

  • Adviseren is jouw talent, ook als het gaat over tegenstrijdige belangen.Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.