Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator/directievoerder kabels & leidingen (zzp)

Geplaatst 14 sep. 2022
Project ID: YIS 9120838
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 31 okt. 2022
Einde: 19 mrt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 okt. 2022 13:00

Startdatum zsm

Duur opdracht: 1 jaar, met optie tot verlenging

Aantal uur per week: 36 uur per week

Schaal: 9/10

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: n.v.t. Goede kandidaten worden na het aanbieden voorgedragen.

 

Ben jij op een energieke wijze is in staat projecten naar een optimaal en duurzaam eindresultaat te leiden? Ben jij ‘de spil’ tussen aan de ene kant onze inwoners en aan de andere kant de verschillende aannemers? Zie jij kansen, ga jij constructief te werk met conflicten en vind je onderhandelen leuk? Wordt dan Coördinator/Directievoerder Kabels & Leidingen bij Zuidplas!

 

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

 

Je komt te werken binnen de leukste en innovatie groeigemeente Zuidplas! Met de vele projecten en groei van de gemeente in het vooruitzicht, groeit ook het cluster Ingenieursdiensten en Beheer Openbare Ruimte. Hier is veel ruimte om mee te bouwen aan het cluster zelf door ruimte voor eigen initiatief en ideeën op het gebied van projectmatig creëren, datagedreven werken met nieuwe technieken en moderne opdrachtgever-opdrachtnemer aanpak.

 

 

Wat ga je doen als Coördinator/Directievoerder Kabels & Leidingen?

Hoe pak jij de coördinatie aan van de glasvezelaanleg in onze gemeente? Hoe controleer jij dat de aannemer het werk uitvoert conform contract?  Zomaar een paar belangrijke vragen waar we bij de gemeente Zuidplas een antwoord op moeten vinden.

 

Als Coördinator/Directievoerder Kabels & Leidingen begeleidt je werkzaamheden onder eindverantwoordelijkheid van de assetbeheerder infrastructuur. Denk hierbij aan grondwerken, glasvezelnetwerken, warmteleidingen, e.d.. Dit kunnen op zich zelf staande projecten zijn, maar ook onderdeel van complete herstructureringen van een buurt van gevel tot gevel.

 

Wat ga je doen?

-      Directievoering op aanleg glasvezel en grote vervangingswerken van diverse nutsbedrijven

-      Het behandelen van vergunningsaanvragen en graafmeldingen in MOOR

-      Samenwerking met toezichthouder

-      Het organiseren en voorzitten van een kwartaal overleggen met nutsbedrijven en interne projectleiders

 

Wat is je rol en takenpakket?

-      Je bent het aanspreekpunt voor (nuts)bedrijven en bewoners en draagt zorg voor een goede samenwerking en afstemming tussen gemeente en (nuts)bedrijven in de uitvoering van de werkzaamheden in zowel bestaand als nieuw gebied.

-      Je stelt aan de voorkant eisen aan de ordening in de ondergrond en toetst ontwerpen aan die eisen.

-      Je overlegt met de ambtelijk opdrachtgever over het beoogde resultaat en de te kiezen strategie en uitvoering;

-      Je bent verantwoordelijk voor de systemen en werkprocessen rondom kabels en leidingen.

-      Je verleent zelfstandig vergunningen en toestemmingen binnen de kaders van de AVOI en het handboek kabels en leidingen. Je vraagt daarbij advies van collega assetmanagers.

-      Je bent “eigenaar” van de AVOI en het handboek kabels en leidingen en stemt hierover af met collega’s in het cluster.

-      Je stemt gemeentelijke activiteiten in de openbare ruimte en de activiteiten en wensen van stakeholders binnen het thema kabels en leidingen op elkaar af;

-      Je geeft sturing aan praktische werkzaamheden, zoals het maken van afspraken met kabel- en leidingbeheerders;

-      Je fungeert als escalatiepunt voor de toezichthouders in de buitenruimte.

 

 

Wat vragen wij van jou?

-      Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal mbo- of hbo-niveau richting civiele techniek of weg- en waterbouw;

-      Je hebt ervaring in het vakgebied kabels en leidingen;

-      Je hebt ervaring met de Telecomwet, de AVOI, CROW 400 en 500, de lig/leg regeling/ nadeelcompensatie verordening.

-      Je bent in staat mensen en partijen met elkaar te verbinden, te enthousiasmeren en te laten samenwerken;

-      Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;

-      Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;

-      Je staat stevig in je schoenen;

-      Je weet goed de weg te vinden in een digitale omgeving, zowel binnen als buiten kantoor;

-      Je hebt affectie met het werken in een omgeving waar het maatschappelijke belang voorop staat;

-      Je werkt goed samen in een team.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten