Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator complexe casuïstiek arbeidsmigranten (zzp)

Geplaatst 24 jan. 2024
Project ID: YIS 9148378
Plaats
Horst
Uren
28 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 mei 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 jan. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 31-5-2024 (verlenging mogelijk)

Uren: 20-28 uur per week

Schaal 10

Tarief indicatie €78 (afhankelijk ervaring)


Dit zijn wij

Het Zorg- en Veiligheidshuis Noord-Limburg is een samenwerkingsverband tussen partners uit de strafrecht- en zorgketen, gemeentelijke partners en bestuur. Het gezamenlijke doel is de veiligheid en leefbaarheid in de 8 gemeenten in Noord-Limburg te verbeteren. Het Zorg- en Veiligheidshuis is ondergebracht bij de gemeente Horst aan de Maas. Deze gemeente treedt op als werkgever, maar je bent werkzaam voor de 8 gemeenten in de regio.

Een belangrijk thema voor de komende jaren is de doorontwikkeling van de aanpak van complexe casuïstiek Arbeidsmigranten. De doelgroep arbeidsmigranten in onze regio is groot en neemt tot 2030 nog toe. We zien de laatste jaren steeds meer uitval van arbeidsmigranten. Door diverse redenen verliezen zij soms hun werk en daarmee vaak ook hun huisvesting. De regio wil een team van straathoekwerkers en ambassadeurs arbeidsmigranten optuigen om zowel met de doelgroep op straat in contact te komen als ook om beter in contact te komen met werkgevers, uitzenders en huisvesters om gezamenlijk tot een betere samenwerking en aanpak te komen. Om deze taak goed uit te voeren zoeken we een sterke coördinator die samen met het team de aanpak in de regio Noord-Limburg neer zet.

 

Dit ga je doen

Je zet samen met het team bestaande uit straathoekwerkers en ambassadeurs arbeidsmigranten een solide aanpak neer voor Noord-Limburg. We willen met deze aanpak meer aan de ‘voorkant’ komen van de problematiek die plaatsvindt bij deze groep. We willen met de inzet van de straathoekwerkers (die de taal spreken) dakloosheid, overlast en crimineel gedrag terugdringen en ombuigen naar dat iemand weer kan gaan werken of terug naar huis kan (in nauwe samenwerking met Stichting Barka). In voorkomende gevallen zal ook met de politie, openbaar ministerie en IND gesproken moeten worden als er aanhoudende overlast / criminaliteit speelt. De ambassadeurs internationale werknemers binnen het team zorgen voor korte lijnen met de werkgevers, uitzendbureaus en huisvesters, zodat een gezamenlijke verantwoordelijkheid ontstaat voor de aanpak van de problematiek. Hiermee komen we meer aan de voorkant van het probleem (´de kraan dichtdraaien’) en willen we dakloosheid voorkomen. Malafide uitzendbureaus en huisjesmelkers moeten worden aangepakt.

Als coördinator ben je de spin in het web rondom de aanpak en kan je inhoudelijk meedenken, maar je kan deze ook overstijgen. Je bent een solide, betrouwbare contactpersoon voor de keten, van charitatieve organisaties tot de justitiële partners. Daarnaast ben je bekend met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving.

 

Jouw werkzaamheden

Werkzaamheden zijn onder andere:

  • Operationele aansturing van het team en sparringpartner op inhoud

  • Analyseren en actief verrijken van aangemelde casuïstiek

  • Zorgen voor een goede registratie en monitoring van de problematiek

  • Voorzitten van de verbindingstafel arbeidsmigranten

  • Contacten onderhouden met gemeenten, ketenpartners en je collega’s in het ZVH en adviseren richting beleid

  • Netwerken en enthousiasmeren van team en samenwerkingspartners

  • De aanpak in de regio neerzetten!


Herken jij jezelf in onderstaande?

  • Je bouwt makkelijk een netwerk op en werkt graag samen

  • Je bent politiek sensitief

  • Je kunt omgaan met tegenslagen en weerstand; je staat stevig in je schoenen

  • Je bent een aanpakker en ‘bouwt’ graag aan nieuwe projecten

  • Je hebt enige ervaring in de gemeente-wereld (bv als beleidsmedewerker, consulent)

  • Kennis over de doelgroep arbeidsmigranten en relevante landelijke ontwikkelingen en wet en regelgeving is een pré (denk aan Rapport ´Geen tweederangs burgers’ van het aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten, Wet goed verhuurderschap, Wetsvoorstel toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten