Gemeenteprojecten

Freelance coördinator gemeentelijke schuldendomein met kwaliteitstaken

Geplaatst 1 mrt. 2021
Project ID: YIS000782
Plaats
Bladel
Duur
10 maanden
(7 mrt. 2021 - 30 dec. 2021)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
50 - 65 €/hr

De afdeling Maatschappelijke Dienstverlening is een afdeling van de Samenwerking Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden. De samenwerking tussen de Kempengemeenten is constant in ontwikkeling en in beweging. De afdeling Maatschappelijke Dienstverlening is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Bijzondere Bijstand van de Participatiewet, Sociaal Raadsliedenwerk, Schuldhulp-verlening, Minimabeleid, Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet verplichte ggz (Wvggz) en Jeugdhulp. 

 

Bij deze afdeling, staat het belang van mensen (cliënten, medewerkers en inwoners) op nummer één. We zetten cliënten in hun kracht en bieden de benodigde ondersteuning en dienstverlening daarbij. We zijn trots op alle resultaten die we daarbij kunnen bereiken in het Sociaal Domein van de Kempen.

 

We bieden een dynamische werkomgeving met leuke teams waar ruimte is om met elkaar verder te leren en te bouwen aan een goed functionerende afdeling binnen het Sociaal Domein. De afdeling bestaat uit drie Clusters: Maatschappelijke Ondersteuning, Bedrijfsbureau en Jeugdhulp. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Wij bieden jou graag die nieuwe werkkring. Bij ons werk je voor meerdere gemeenten tegelijk!

 

De coördinator schuldendomein/kwaliteitsmedewerker is onderdeel van het team Schuldhulp en legt verantwoording af aan de teamleider Maatschappelijke Ontwikkeling en de afdelingsmanager.

 

Jouw taken:

·        Je coördineert dit project in het gemeentelijk schuldendomein waarbij je breed bijdraagt aan de kwaliteit en ontwikkeling van het sociale domein.

·        Je bent als coördinator gemeentelijk schuldendomein Kempengemeenten voor de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) het (coördinerend) aanspreekpunt In de communicatie over de wetten verbinden schuldendomein

·        Je maakt als coördinator gemeentelijk schuldendomein gebruik van de VNG-ondersteuning om de wetten in samenhang te implementeren in de Kempen.

·        Je betrekt collega’s rond verschillende rollen en functies in de Kempen (beslagleggen lokale belastingen, beslaglegger sociaal domein, en levert de input voor bestuurders en beleidsmedewerkers als ook communicatieadviseurs aan.

·        Je stelt het Plan van Aanpak op voor de implementatie van nieuwe wet- en

regelgeving met hierin aandacht voor de verschillende gemeentelijke rollen als inhoudsplichtige – en beslagleggende partij en de rol van schuldhulpverlener en aandacht voor de samenhang tussen de verschillende wetten, zodat een bijdrage wordt geleverd aan preventie en vroegsignalering, sociale incasso, effectieve en integrale schuldhulpverlening.

·        Je communiceert over de voortgang, wensen, (on)mogelijkheden en eventuele risico’s t.a.v.

de implementatie van gemeentelijke uitvoering zowel intern als ook met implementatiemanagers VNG.

·        Je draagt zorg voor interne betrokkenheid en draagvlak bij interne en externe stakeholders op zowel uitvoerend als beleidsmatig en managers niveau via wie de bestuurlijke informatiestroom verloopt. 

·        Je creëert samenhang en afstemming tussen verschillende beleidsterreinen waar wetten en taken elkaar overlappen, aanvullen of versterken.

·        Indien nodig coördineer je de afstemming met IT-leveranciers.

·        Je bewaakt het behalen van diverse mijlpalen van inwerkingtreding van de verschillende wetten en de uitvoeringsconsequenties.

·        Je rapporteert aan interne opdrachtgever(s).

·        Kwaliteitswerkzaamheden maken voor iets meer dan de helft van alle taken onderdeel uit van je takenpakket.

·        Je vertaalt signalen uit de uitvoering naar de teamleider en collega’s van beleid

·        Je toetst waar nodig de kwaliteit van het werk van de uitvoerende collega’s.

 

Jouw profiel

·        Je beschikt over een brede deskundigheid en een breed handelingsrepertoire.

·        Je vindt het leuk om te puzzelen, bouwen, vernieuwen en te pionieren

·        Je bent resultaatgericht en praktisch ingesteld

·        Je beschikt over een relevant diploma op minimaal Hbo-niveau zoals maatschappelijke dienstverlening, bestuurskunde/overheidsmanagement of sociaaljuridische dienstverlening.

·        Je hebt ruime werkervaring en je bent in ieder geval thuis in de gemeentelijke schuldhulp, de Participatiewet, Wmo, de Jeugdwet en de AVG.

·        Je bent een netwerker en voelt je snel thuis in nieuwe omgevingen.

·        Je kunt mensen motiveren, verbinden en constructieve feedback geven waardoor ze hun kwaliteiten nog meer benutten.

·        Je hebt ervaring met Key2Schuldhulpverlening

·        Je bent communicatief vaardig en hebt een dienstverlenende instelling

·        Je bent daadkrachtig, standvastig en hebt coachende vaardigheden. Je bent in staat mensen te overtuigen op grond van je kennis en te motiveren.

 

 Sollicitatie deadline is donderdag 4 maart om 10:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten