Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance cloud informatiearchitect (zzp)

Geplaatst 8 jul. 2022
Project ID: YIS 9117570
Plaats
Deurne, Noord-Brabant
Uren
16 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 sep. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 jul. 2022 12:00

Start: 1/9/2022

Eind: uiterlijk 31/12/2022

Uren: In totaal max 200

Schaal: 10a

 

De opdracht is een opdracht met kop en staart wat max 200 uur mag/kan duren vanaf 1/9 t/m 31/12/2022. Mocht iemand dit kunnen afronden in 10 weken van 20 uur, is dat ook prima. Start is per 1/9 vanwege vakantie planningen. Thuiswerken is prima mogelijk, je moet wel af en toe in gelegenheid zijn om naar Deurne toe te komen.

Kennis van genoemde zaken in vacature tekst is een vereiste.

 

 

De gemeente Deurne heeft in de afgelopen jaren haar informatievoorziening omgebouwd van on premise naar cloud. Daarbij zijn diverse onderdelen vervangen door SaaS, PaaS of IaaS varianten. Om onze informatievoorziening verder te verbeteren en tegelijkertijd inzicht en grip te hebben op de informatievoorziening is het noodzakelijk om structuur aan te brengen in de wijze waarop de informatievoorziening en de verschillende onderdelen zijn opgebouwd, met elkaar samenhangen en in de tijd ontwikkelen.

 

Wat zijn je werkzaamheden?

Als cloud/informatiearchitect ligt jouw uitdaging in het maken van de informatie- en applicatiearchitectuur vanuit de enterprise architectuur en de business informatiebehoeftes en – doelen:

• Je stelt aanvullend op het iBeleid de principes en richtlijnen op die als richtinggevende uitspraken gebruikt kunnen worden en als toetsinstrument voor veranderingen in het informatie- en applicatielandschap.

• Je beschrijft en visualiseert de ICT architectuur, stelt plannen op om de gewenste informatiearchitectuur te realiseren en komt tot overeenstemming over haalbare plateaus hiervoor. Je definieert haalbare stappen met het grote doel voor ogen.

• Jij geeft ons de middelen zodat wij kunnen borgen dat we organisatie werkt onder architectuur om inzicht en grip te krijgen op de verschillende invalshoeken van en sturing aan de informatievoorziening. Waardoor vervangende en nieuwe digitale oplossingen en infrastructurele ICT onderdelen voldoen aan de ICT architectuur.

• De informatiearchitectuur is niet statisch, je zorgt dat wij deze kunnen onderhouden aan de hand van lokale, landelijke en internationale ontwikkelingen én de huidige en toekomstige behoefte vanuit de business.

• Je borgt de bekendheid met en gebruik van de architectuur(-principes en richtlijnen). Zodat waar nodig de architectuur onder de aandacht wordt gebracht en we kunnen sturen op de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om volgens architectuur veranderingen te realiseren.

• Op korte termijn lever je een inhoudelijke bijdrage aan de aanbesteding van een nieuw zaaksysteem. 

 

 

Wat vragen we van je?

Als persoon ben je benaderbaar en een verbinder, een teamplayer. Je weet ons mee te nemen in de door jouw opgestelde architectuur en je zorgt voor afstemming en begrip van de architectuur. 

Je spreekt de taal van de business en de techniek. Hierdoor ben je voor verschillende doelgroepen een fijne sparringpartner. Je bent in staat om conceptueel vanuit doelstellingen en behoeften te denken.

 Vanzelfsprekend breng je de nodige inhoudelijke kennis mee. Maar je bent vooral in staat om invulling te geven aan de feitelijke verandering. Je weet collega's te betrekken, enthousiasmeert en legt uit over het hoe en waarom. 

Je bent doortastend, hebt het vermogen om breed te kijken (en te doen!) en beschikt over een flinke dosis creativiteit. Dat je graag en goed samenwerkt met anderen, resultaatgericht en communicatief vaardig bent en planmatig kunt werken, mag voor jou als professional geen verrassing zijn.

 

• WO werk en denkniveau;

• Achtergrond in de informatica met minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als informatiearchitect;

• Bekend met gangbare technieken voor het opstellen en onderhouden van architectuur (zoals DyA, Archimate en TOGAF);

• Kennis van de GEMMA architectuur;

• Kennis van enterprise- en domeinarchitectuur;

• Kennis van (hybride) multi-cloudarchitecturen;

• Kennis van Common Ground;

• Kennis van Information Acces Management (IAM);

• Kennis van API management en standaarden;

• Kennis van de Microsoft 365 en Azure architectuur;

• Kennis van landelijke Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur (GGI)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten