Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance clientadviseur loket bouwen en wonen (zzp)

Posted Jun 23, 2022
Project ID: YIS 9116803
Location
Groningen , Groningen
Duration
5 maanden
(Aug 1, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jul 5, 2022 2:00 PM

Uren per week: 36

Start: augustus

Einde: december 2022

Het loket is op dit moment weer gewoon helemaal open. In principe ben je aanwezig op locatie, maar thuiswerken is wel mogelijk.

 

 

De clientadviseur gaat aan de slag in een team met 4 andere collega's. 

De wens van de gemeente Groningen is een ervaren clientadviseur met een bouwkunde achtergrond en relevante ervaring. Echter staat de gemeente Groningen ook open voor minder ervaren kandidaten maar wel met een duidelijke en natuurlijke interesse in o.a. de stad Groningen, bouw en architectuur. 

 

 

 

Bouw JIJ mee aan de groei van onze gemeente?
 

Groningen groeit hard. In inwoners, bezoekers, studenten, activiteiten en in oppervlakte. We zijn hard op weg naar een gemeente van misschien wel 250.000 inwoners.


 

En dat merken we in ons werk. De komende jaren worden honderden miljoenen geïnvesteerd in het leefklimaat, de aantrekkingskracht, de bereikbaarheid en onze kenniseconomie. Overal wordt gebouwd aan de groei van Groningen. Om deze groei in goede banen te leiden, zoeken we een enthousiaste cliëntadviseur ‘bouwen en wonen’. 

Jij

·       verstrekt specifieke informatie en/of advies aan belanghebbenden over o.a. (ter visie gelegde) bestemmingsplannen en beleid aangaande Ruimtelijke Ontwikkeling;

·       verstrekt informatie en/of advies m.b.t. ontwerpbesluiten, omgevingsvergunningen en vooraanvragen;

·       verstrekt informatie en/of geeft advies over o.a. vergunningsvrije bouwwerken, kamerverhuur en bouw-gerelateerde vraagstukken;

·       geeft algemene informatie m.b.t. stedenbouwkundige plannen, diverse vergunningen, ontheffingen en inspraakprocedures, (in voorbereiding zijnde) projecten, wetgeving en dergelijke;

·       toetst aan bestemmingsplannen en beleidsregels;

·       handelt eenvoudige aanvragen tot ‘Integrale VoorOverleggen’ (IVO’s) af;

·       handelt inhoudelijke vragen af voor de afdeling ‘Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving’ (VTH) en het team ‘Loket Bouwen & Wonen’ (LBW) via diverse communicatiekanalen (mail, telefoon, balie, interne applicaties);
 

·       geeft advies aan belanghebbenden bij de loketten ‘Bouwen en Wonen’ in Groningen, Ten Boer en Haren (veel direct klantcontact);

·       bent aanspreekpunt voor collega’s van diverse interne afdelingen aangaande actuele zaken/projecten betreffende vergunningverlening, bouwen en wonen;

·       werkt samen in een team, stelt je flexibel op en bent medeverantwoordelijk voor o.a. planning en de voortgang van communicatie betreffende vergunningaanvragen.

 

Plek in de organisatie

 

Binnen de directie ‘Ruimtelijk Beleid & Ontwerp’ zorgt de afdeling ‘Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving’ binnen het kader van het omgevingsrecht voor de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving. 

De afdeling werkt met 4 teams: ‘Beleid & Ondersteuning’, ‘Milieu’, ‘Inspectie’ en het ‘Loket Bouwen en Wonen’. De clientadviseur Bouwen en Wonen maakt deel uit van dit laatste team. 

Wij vragen
 

·       MBO + en HBO werk- & denkniveau (mbo met relevante kennis en ervaring en een bouwkunde achtergrond).

·       een afgeronde opleiding (bij voorkeur Bouwkunde, Planologie of Rechten);

·       vakgerichte kennis en ervaring in het werkveld;

·       kennis van of affiniteit met de gemeentelijke organisatie;


 

  • opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 is een pre of de bereidheid om deze te behalen


 

Competenties
 

Klantvriendelijk en dienstverlenend |Je bent vaak het eerste aanspreekpunt aangaande ‘Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving’, ‘Ruimtelijke Ontwikkeling’ en bouwzaken.
 

Communicatief | Je hebt veel contact met burgers, collega’s en bedrijven.
 

Zelfstandig |Je moet zelfstandig besluiten kunnen nemen, maar daarnaast ben je ook een teamspeler.

Stressbestendig |Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Je bent soms de boodschapper van slecht nieuws. Je moet vaak snel schakelen.

 

Similar projects

+ Search all projects