Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance changemanager -afdeling informatie (zzp)

Geplaatst 11 okt. 2023
Project ID: YIS 9141093
Plaats
Velsen
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar, 1 maand
Start: z.s.m.
Einde: 28 okt. 2024
Tarief
81.5 - 98 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 17 okt. 2023 12:00

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: oktober 2024

Uren per week: 20-24




Als changemanager binnen het team Informatie ben je verantwoordelijk voor het afstemmen van de samenhangende change werkzaamheden van de verschillende domeinen binnen de gemeente.

 

Jouw taken zijn

Je zorgt voor de juiste uitvoering van het ontwikkelde changemanagement proces. Je ontwikkelt en monitort beleid rond test- en changeprocessen. Daarnaast adviseer je over en bied je projectbegeleiding bij complexe changes in samenwerking met de functioneel beheerder, outsource partij en externe leverancier.

Het beschrijven en goedkeuren van wijzigingen, het (laten) doorvoeren van voorgestelde wijzigingen in applicaties of ketens van applicaties is onderdeel van het takenpakket.

Op dit moment is de gemeente bezig met het uitrollen van de nieuwe werkplek (transitie naar de cloud van Microsoft). Dat betekent dat er veel veranderingen op de organisatie af komen. Samen met de projectleider van de nieuwe werkplek, de test coördinator, en de coördinator functioneel beheer speel je een belangrijke rol in een soepele overgang naar de nieuwe werkplek.

 Het team

Team Informatie binnen het domein Bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor het beleid, de regie en de samenhang van de gemeentelijke informatievoorziening en informatiebeveiliging. De gemeente heeft haar gehele ICT uitbesteed. Regie hierbij is essentieel.

Het team bestaat uit 36 collega’s. Je bent onderdeel van het Regieteam automatisering. Samen met 4 collega’s (twee service level managers en een contract- en leveranciersmanager, een coordinator FB/changemanager) vorm je de schakel tussen de gemeente Velsen, de outsource partij en diverse andere ICT leveranciers. Daarnaast werk je intensief samen met de informatieadviseurs om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij de wensen vanuit de inhoudelijke domeinen. We zijn als dienstverleners aan de organisatie scherp op wat de organisatie belangrijk vindt, signaleren dat en bespreken het met collega’s, leidinggevenden en directie. We proberen dingen uit en experimenteren graag. Die ruimte hebben we én nemen we, als we kansen zien. Je nieuwe collega’s verschillen in karakter, leeftijd en interesse. Wat we gemeen hebben, is dat we graag werken bij Gemeente Velsen en dat we plezierig met elkaar omgaan. En dat we je allemaal van harte welkom heten!

 

De organisatie

Van levendige havens met industrie tot brede duinen met daarachter de zee, groene parken en een drukbevaren Noordzeekanaal: de gemeente Velsen heeft inwoners, ondernemers en bezoekers veel te bieden. De ongeveer 500 medewerkers van de gemeente zetten zich dagelijks in om al dat moois te behouden en verder te ontwikkelen. Samen werken wij voor bijna 70.000 Velsenaren aan een vitale en leefbare gemeente.

Onze wendbare dienstverlening richt zich op een leefbare en aantrekkelijke gemeente waari iedereen meedoet en we in energiek samenspel aan een duurzame toekomst werken.

 

 

We zijn op zoek naar een collega die:

·        Enthousiast, gedreven en stressbestendig is met WO/HBO werk- en denkniveau of een vergelijkbare combinatie van kennis en ervaring.

·        Kennis en ervaring heeft met ITIL en BISL concepten en projectmatig werken.

·        Aantoonbare kennis en ervaring heeft met functioneel beheer in een complexe omgeving binnen de overheid.

·        Ervaring heeft in het adviseren over, opzetten en implementeren van test- en requirements trajecten en het (inhoudelijk/projectmatig) aansturen van een team.

·        Kennis heeft van agile/scrum  

 

Daarnaast verwachten we nog dat je:

·        Proactief inspeelt op kansen, problemen of verwachtingen;

·        Interne stakeholders adviseert, informeert, oplossingen bewaakt en betrokken partijen, coördineert, mobiliseert en ondersteunt;

·        Sociaal, omgevingsbewust en kwaliteitsgericht bent;

·        Het team en de organisatie mee weet te nemen in de interne ontwikkelingen op het gebied van Changemanagement;

·        Een teamspeler bent, die gaat voor de teamprestatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten