Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance casusregisseur sociaal team (zzp)

Geplaatst 19 dec. 2023
Project ID: YIS 9146515
Plaats
Uithoorn, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 2 jan. 2024
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
57 - 67 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 21 dec. 2023 16:00

Startdatum; zo snel mogelijk

Einddatum; 30-4-2024

Aantal uren; 36 uur per week

functie Schaal: 10

Tarief; 67

zzp alleen basis van eenmanszaak of BV met slechts 1 directeur groot aandeelhouder

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Werkzaamheden

De casusregisseur voert regie op casussen van gezinnen en alleenstaanden waarbij er sprake is van meervoudig complexe problematiek en onveiligheid. De casusregisseur verzamelt alle benodigde informatie en krijgt zicht op de veiligheid. Samen met de inwoner worden de doelen voor de hulpverlening bepaald. De casusregisseur organiseert hulp, stemt hulpverlening op elkaar af en monitort de voorgang. Draagvlak creëren en zelfredzaamheid vergroten, zijn daarin essentieel. Tweewekelijks wordt casuïstiek in het team besproken en vindt besluitvorming plaats. Hierin heb je een adviserende rol naar je collega’s. Een belangrijke ontwikkeling is dat Uithoorn in de regio Amsterdam- Amstelland één van de twee gebieden is waar de vernieuwde werkwijze "Blijvend Veilig wordt toegepast, als onderdeel van het toekomstscenario" kind- en gezinsbescherming. In deze werkwijze verwijzen team Zorg en Veiligheid en partners als jeugdbescherming niet langer naar elkaar door, maar trekken zij samen op bij de aanpak van veiligheid in gezinnen. Dat betekent dat de regisseur van het Sociaal Team in sommige casuïstiek in duo-schap samenwerkt met Blijvend Veilig. Zo ontwikkelen we een gezamenlijke nieuwe werkwijze.

De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 Het voeren van regie in complexe casuïstiek, waarin het de inwoner zelf niet lukt om die regie te voeren of waar hulpverlening stagneert. Hierbij maak de regisseur een analyse, uitgaande van alle leefgebieden. De regisseur maakt een inschatting van de ernst en het risico van de problematiek en stelt een plan op;

 Oppakken van zaken die op de wachtlijst staan en het uitvoeren van een eerste zorginventarisatie.

 Zorg dragen voor de coördinatie en regie van de inzet van hulp en ondersteuning.

 Deelnemen aan diverse overlegvormen, zoals casuïstiekbespreking


Wij zoeken:

Je bent een zelfstandige, ervaren en daadkrachtige collega, die snel kan schakelen op de momenten dat het nodig is. De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het voeren van regie op complexe casuistiek. De kandidaat is in bezit van een vakgerichte Hbo-opleiding en in bezit van VOG en SKJ registratie. Ervaring met de TOP-3 methodiek is een pre!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten