Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance casusregisseur landelijke vreemdelingen voorziening (zzp)

Geplaatst 23 feb. 2024
Project ID: YIS 9151217
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 15 mrt. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
60 - 75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 mrt. 2024 12:00

Startdatum: zsm

Duur: t/m 31-12-2024

Inzet: 28-36 uren per week

Schaal 9, cao Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wil jij een bijdrage leveren aan een duurzame oplossing voor ongedocumenteerden? Ben jij organisatiesensitief, krijg je energie van een afwisselend takenpakket en kun je goed omgaan met tegengestelde belangen? Lees dan snel verder!

Voor de gemeente Groningen, directie Maatschappelijke Ontwikkeling, zijn wij op zoek naar 2 FTE Casusregisseur Landelijke Vreemdelingen voorziening (LVV) / ongedocumenteerden. Dit betreft een functie t/m het einde van het jaar. Kans op verlenging is afhankelijk van politieke besluiten.

Aanleiding vacature

Betreft implementatie van (bestuurlijk afgestemde) ontwikkelrichting Landelijke Vreemdelingen voorziening. Eea is gevat in convenanten tussen gemeenten en ministerie van Justitie (staatssecretaris van Asiel en Migratie). Hiertoe zijn implementatieplannen opgesteld en vastgesteld door projectgroep, stuurgroep LVV en Programmaraad LVV.  Het betreft een geheel nieuwe functie voor deze directie. De LVV is op dit moment nog een project; zolang de projectstructuur wordt aangehouden vallen de aan te nemen casusregisseurs onder de directie Maatschappelijke Ontwikkeling. Als de toekomst van LVV helder is wordt opnieuw bepaald hoe het project in de lijn gebracht kan worden.

Wat ga je doen in deze functie?

Als casusregisseur ben je samen met collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden van ongedocumenteerden en de regievoering op uitvoering van het programma. Je levert een bijdrage aan een goed verloop en positieve uitkomst van alle vraagstukken die spelen. Adviseren, afstemmen, regie houden en op- en afschalen van (complexe) casuïstiek ligt binnen de verantwoordelijkheden. Jouw werkzaamheden bestaan uit:

·        Verantwoordelijk voor het opstellen van plannen van aanpak en regie houden over de uitvoering hiervan.

·        Positief coachen van vreemdelingen, met en naast de vreemdeling, gericht op het bereiken van bestendige oplossingen waaronder terugkeer of rechtmatig verblijf.

·        Afspraken maken met betrokken organisatie over de uitvoering van het plan van aanpak en regie voeren op de samenwerking tussen de verschillende samenwerkingspartners.

·        Uitzetten van diverse interventies, toe leiden naar zorg in gevallen dat de ketenpartners er niet uitkomen. In gevallen van acute (crisis)situaties is de procesregisseur het eerste aanspreekpunt. De inzet van procesregisseurs richt zich op complexe casuïstiek waarbij er tevens veiligheidsrisico’s spelen. Betrokken vreemdelingen zijn niet altijd meewerkend aan het traject. Doel van de inzet van de casusregisseurs is bereiken van duurzame oplossingen.

·        Gespreksvoering met de vreemdelingen zelf; gericht op toelichting tot de LVV, waarschuwingsgesprekken bij ontoelaatbaar gedrag en beëindigingsgesprekken. Dit zijn vaak risicogesprekken. De-escalerend kunnen werken en omgaan met agressie zijn van uiterst belang voor de uitvoering van de functie.

·        Onderhouden van goede contacten met de samenwerkingspartners/uitvoerende organisaties zowel lokaal (WIJ team, politie, (o)ggz, Veiligheidshuis, PI Ter Apel) als met de samenwerkingspartners die betrokken zijn bij de uitvoering van het LVV project; Inlia, DT&V, IND, AVIM. Je zorgt voor kennisdeling. 


Wat vragen wij van jou?

·        Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van: maatschappelijke opvang, geestelijke gezondheidszorg, verstandelijke beperking, verslavingszorg, veiligheid, participatie, asielzoekers, vergunninghouders en/of armoede en schuldhulpverlening.

·        Je kent jouw weg binnen betrokken (zorg)organisaties in regio Groningen.

·        Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en bij voorkeur met vreemdelingenrecht.

·        Je spreekt bij voorkeur naast het Nederlands andere talen (bijv. Engels, Frans, Arabisch).

·        Je beschikt over de volgende competenties: communicatief-vaardig: maakt makkelijk contact met zowel de vreemdeling als betrokken organisaties, resultaatgericht, je kunt omgaan met veiligheidsrisico’s en agressie.

Wat krijg je van ons?

·        Een functie voor 28-36 uren per week t/m het einde van het jaar. Let op: het minimale is echt 28 uren per week. De voorkeur gaat wel uit naar kandidaten die 32 uren of meer beschikbaar zijn. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten