Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance casemanager WABO

Geplaatst 22 sep. 2021
Project ID: YIS 9101609
Plaats
Asten
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 okt. 2021
Einde: 1 apr. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 28-09 15:00

Startdatum: - zsm
Einddatum: - 01-04-2021
Uren p week: - 24-36  uur per week
Functieschaal: - 9
Tarief: - afhankelijk van ervaring

 

Ben je op zoek naar een uitdagende functie binnen het ruimtelijke domein waarin jij kunt groeien? Wil jij hier een zichtbare bijdrage aan leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 

Je gaat werken binnen team Ruimte (circa 35 medewerkers). In dit team zijn beleidsmedewerkers en projectleiders actief op het gebied van ruimtelijke ordening, grondzaken, milieu, verkeer, economie & toerisme, civiele techniek en groen. Tevens wordt door dit team de Wabo en APV vergunningverlening verzorgd. De organisatie en het team kenmerken zich door een open en flexibele werkhouding waarbij hard werken en resultaten boeken hand in hand gaan met plezier hebben in het werk.
 

Binnen het taakveld Wabo vergunningverlening is een vijftal medewerkers verantwoordelijk voor het verlenen van omgevingsvergunningen. Dit team is volop in ontwikkeling.
 

Casemanager Wabo

24-36 uur per week
 

Wat ga je doen?
 

Casemanagement

Wie een ruimtelijk initiatief gaat ontwikkelen dat leidt tot bouw of verbouw heeft veelal toestemming van de gemeente nodig. Door de invoering van de Wabo is er voor deze activiteiten nog maar één vergunning vereist: de omgevingsvergunning. Als casemanager Wabo ben je de spil binnen de afhandeling van (complexe en politiek gevoelige) omgevingsvergunning-aanvragen. Je zit aan tafel met inwoners, bedrijven en de agrarische sector en hun adviseurs. Met uitstekende administratieve en ICT-ondersteuning behandel je een aanvraag vanaf ontvangst tot en met het versturen van het besluit. Je zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan om de aanvraag uiteindelijk te kunnen vergunnen. De nieuwe Omgevingswet maakt beleidsvrijheid groter en dus deze functie nog interessanter.
 

De casemanager heeft een ring van interne en externe adviseurs en specialisten om zich heen die je helpen te komen tot besluitvorming tot de afgifte van een vergunning. Je bent de spin in het web tussen initiatiefnemer, adviseurs, belanghebbenden en de politiek. Al met al een ontzettend leerzame en dynamische omgeving waarbij je een grote bijdrage kan leveren aan het verwezenlijken van de dromen van onze inwoners en ondernemers. Hierdoor kun je de gemeente Asten iedere dag nog een beetje mooier maken.

 

Samengevat: een aantrekkelijke en veelzijdige functie die je de mogelijkheid biedt om door te groeien in het ruimtelijke domein.


 

Wat vragen wij?

 

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-studie, bijvoorbeeld rechten, bouwkunde of planologie;
  • Je hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring als Wabo vergunningverlener/casemanager.
  • Je hebt daarnaast bij voorkeur het diploma ABW1 & ABW2;
  • Je hebt al enige kennis van relevante wetgeving zoals de Awb, Wabo (Mor/Bor) en de Omgevingswet;
  • Kennis van de Wet milieubeheer en Wet natuurbescherming is een pré;
  • Je bent bestuurlijk sensitief en een goede gesprekspartner van het bestuur;
  • Je hebt uitstekende (advies- en) communicatievaardigheden. Zowel schriftelijk als mondeling;
  • Je hebt een open persoonlijkheid en een natuurlijke gave om mensen aan je te binden en te verbinden;
  • Je bent dienstverlenend ingesteld en kwaliteitsgericht.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten