Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance casemanager WABO (zzp)

Geplaatst 10 mei 2023
Project ID: YIS 9133245
Plaats
Wormer, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 17 mei 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
50 - 67 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 mei 2023 12:00

Deze vacature voor een casemanger WABO is per direct beschikbaar en voor ongeveer 8 maanden. We zijn op zoek naar iemand met expertise en die helpt om piekwerkzaamheden op te vangen.

Het gaat om 24 uur per week. Functieschaal 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wij zijn OVER: de werkorganisatie van de gemeenten Oostzaan en Wormerland. Twee gemeenten die bestuurlijk zelfstandig zijn. OVER is een kleine en fijne organisatie maar groot in onderwerpen. Door onze ligging, dicht bij de grotere steden Zaanstad en Amsterdam kennen we veel van de uitdagingen van een grotere stad. Die tackelen we met een hecht team. Bij OVER vertrouwen we elkaar, collega’s helpen elkaar.

Wat ga je doen?

Als Casemanager WABO handel je vergunningaanvragen af van kop tot staart en van burger tot bestuurlijk besluit. Je bent verantwoordelijk voor het toetsen van ingediende bouwplannen aan het bouwbesluit, bestemmingsplannen en monumentenbeleid.

Je werkt samen met Openbare Werken en Gebiedsondersteuning. Samen met hen adviseer je over de ontwikkelingsplannen die er liggen. Actuele projecten zijn bijvoorbeeld Noordeinde 65 in Oostzaan, waar de bestemming van een oud industrieperceel wordt omgezet naar woningbouw. Je werkt samen met projectontwikkelaars en jij bent in de lead om vergunningen te regelen. Dankzij jouw expertise en kennis kunnen plannen aangepast en gewijzigd worden. Je hebt dus echt invloed! Je adviseert, toetst en denkt mee.


In ’t kort:

  • Toets je aanvragen om omgevingsvergunning zorgvuldig aan de wet- en regelgeving en beleidskaders.

  • Je stemt af met interne en externe partners en de klant (architecten, ontwikkelaars, inwoners).

  • Je bewaakt de voortgang van het proces van vergunningverlening.

  • Je adviseert en zorgt voor afstemming. Je geeft informatie over regelgeving en procedures en je stelt zelfstandig omgevingsvergunningen op.

  • Je bent betrokken bij bezwaar- en beroepzaken die verband houden met jouw dossiers.



Ben jij dit?

Ben jij een resultaatgerichte casemanager WABO die graag de kans krijgt om bij een kleine gemeenten van uitvoering tot advies bezig te zijn en echt impact te maken? Draai jij je hand niet om voor lastige cases waarbij je samen met collega’s binnen een politiek en bestuurlijk gevoelige context oplossingen moet vinden? Dan zoeken wij jou!

  • Je hebt HBO- werk en denkniveau;

  • Je hebt minimaal een MBO diploma om de richting bouwkunde of soortgelijk;

  • Je hebt kennis van de relevante wetgeving zoals VTH en de omgevingswet;

  • Het is een grote pré als je ABW 1 en ABW 2 hebt gedaan.

  • Je bent resultaatgericht en daadkrachtig.

  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden (in woord en schrift).

  • Je staat stevig in je schoenen en weet hoe om te gaan met politieke- en bestuurlijke verhoudingen.

  • Je vindt het ook gezellig om met ons te eten op snackdonderdag!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten