Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance casemanager omgevingswet (zzp)

Geplaatst 28 nov. 2022
Project ID: YIS 9124461
Plaats
Heeze, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 28 nov. 2022
Einde: 31 mrt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 dec. 2022 12:00

Startdatum: zsm  

Einddatum: 31-3-2023

Aantal positie: 2

Uren: 36 uur per week

Functieschaal: 10 senior

Tarief passend bij schaal 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Binnen de Gemeente Heeze-Leende zijn wij voor het Team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving binnen de afdeling Strategie en Beleid Ruimtelijk Domein op zoek naar een ervaren Casemanager Omgevingsvergunning (36 uur)

Gemeente Heeze-Leende

Met ruim 16.000 inwoners is Heeze-Leende een prachtige woongemeente met volop recreatiemogelijkheden. Op de grens van de Kempen en de Peel bestrijkt Heeze-Leende een uitgestrekt grondgebied, voor een groot gedeelte omzoomd door natuurgebieden. Een gemeente waar we trots op zijn. 

De organisatie Heeze-Leende 

“Wij zijn Heeze-Leende: integer, gedreven en open. Samen met inwoners en organisaties ontwikkelen wij een duurzame en leefbare samenleving. We maken dingen mogelijk, waarbij “ja, tenzij” ons uitgangspunt is. Dit betekent dat wij een bevlogen en proactieve partner zijn. We werken in netwerken en zijn gericht op samenwerking waarbij we de kracht in de samenleving benutten. Ook sluiten we aan op de wens en behoefte en realiseren wat nodig is. 

De organisatie bestaat uit professionele medewerkers, die werken met trots en plezier aan de opgaven uit de samenleving. Ze nemen daarin integrale verantwoordelijkheid. Er wordt gewerkt vanuit de bedoeling en niet vanuit de regels. 

De maatschappij verandert en de gemeentelijke organisatie verandert mee. Dat doen we o.a. door in te zetten op duurzame inzet van mensen en middelen.

Jouw baan in een notendop 

•   Mensen helpen hun bouwplannen te realiseren.

•   Werken bij een kleine en informele organisatie met zo’n tachtig collega’s.

•   Superzelfstandig: jouw handtekening staat onder alle vergunningen die je afgeeft.

Dit ga je doen 

Als casemanager beoordeel jij aanvragen voor omgevingsvergunningen die digitaal binnenkomen bij de gemeente Heeze-Leende. Je houdt zelf in de gaten binnen welke termijn een aanvraag moet worden beoordeeld. Vergunningaanvragen voor bouwen of verbouwen beoordeel je grotendeels zelfstandig, want daar ligt jouw specialisme. Je checkt of het bouwplan en de bouwtekeningen passen in het bestemmingsplan en voldoen aan het Bouwbesluit. Ook agendeer je een aanvraag bij de tweewekelijkse vergadering van de Welstandscommissie, waar jij secretaris van bent. 

Voor complexe en meervoudige aanvragen maak je gebruik van de expertise van collega’s en andere partijen, zoals de veiligheidsregio. Hierbij gaat het naast bouw bijvoorbeeld over de kap van bomen, milieu, vrijstelling van het bestemmingsplan en brandveiligheid. 

Verder neem je een aantal keer per week plaats in het omgevingsloket van de gemeente. Hier beantwoord je vragen van inwoners over het verkrijgen van omgevingsvergunningen. Ook voer je vooroverleggen met architecten. Het doel hiervan? Meedenken en mensen in een zo vroeg mogelijk stadium helpen om aan de vereisten voor een vergunning te voldoen, zodat zij straks hun droomgebouw zonder problemen kunnen realiseren. Spant een vergunningaanvrager, buurtbewoner of andere partij een bezwaar- of beroepsprocedure aan? Dan verdedig je jouw besluit tijdens de hoorzitting. 

Wie ben jij en wat breng je mee?

•   Een hbo-diploma in de richting van bouwkunde, ruimtelijke ordening of planologie.

•   Ruimtelijk inzicht en een sterk analytisch vermogen; hierdoor ben je in staat om een bestemmingsplan juist te interpreteren en de vertaalslag te maken naar het bouwplan.

•   Flexibiliteit: binnen de regels zoek jij de ruimte op om de aanvragers zo goed mogelijk te helpen. Ook ben je flexibel als het gaat om je workload. Gedurende het jaar zijn er enkele piekmomenten.

•   Communicatieve skills: je kunt jouw bevindingen helder uitleggen, zowel mondeling als schriftelijk.

Hier kom je te werken

Heeze-Leende is een kleine, vooruitstrevende, groene gemeente. Samen met inwoners, bedrijven, verenigingen en partners gaan we voor een duurzaam leefbare samenleving. Ons uitgangspunt? “Ja, tenzij.” We willen dingen mogelijk maken voor de mensen die hier wonen en werken en voor de vele toeristen die ons jaarlijks bezoeken. En voor onze collega’s willen we een moderne en toegankelijke werkgever zijn. De deuren staan altijd open. Werken bij de gemeente Heeze-Leende betekent werken binnen een informele organisatie, met grote ambities en de drive om ervoor te gaan.

Jouw team

Je komt te werken in het Team Veiligheid, Vergunningen en Handhaving. Hier werk je samen met collega’s met verschillende vakdisciplines. Bij je teamgenoten kun je altijd terecht om te sparren. We zijn er voor elkaar en helpen elkaar waar nodig. 

Benieuwd naar je toekomstige werkplek?

Bekijk de vlog https://youtu.be/-vH7QOaWCs4

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten