Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Casemanager Omgevingsvergunningen (ZZP)

Geplaatst 27 jan. 2022
Project ID: YIS 9108454
Plaats
Geldrop
Uren
36 uur/week
Tarief
65 - 80 €/uur

Sollicitatie deadline: 1-2 11:00

Startdatum inzet: 1-2-2022

Uren per week: 36,00

 

Team ruimtelijke ontwikkeling

De casemanager Omgevingsvergunningen is een collega van het team ruimtelijke ontwikkeling. Het team bestaat uit de taakvelden Duurzaamheid & Milieu, Afval & Dierenwelzijn, Vastgoedbeheer, Omgevingsvergunningen en RO-juridisch. Een breed scala aan disciplines die een belangrijke rol spelen in de totstandkoming van ruimtelijke initiatieven.

 

Jouw functie


Je adviseert initiatiefnemers bij de voorbereiding van hun (bouw)plannen. Wanneer deze concreet zijn geworden, behandel je de (concept)aanvragen voor omgevingsvergunningen.

Hierbij neem je een dienstverlenende rol in en is het je doel om het initiatief op een zo soepel mogelijke wijze door de processen te begeleiden. Je zorgt er voor dat alle interne en externe partners hun rol kunnen spelen en hun verantwoordelijkheid nemen. Wat doe je nog meer?:

  • Je zorgt voor coördinatie en procesbewaking van aanvragen omgevingsvergunning.
  • je bent eerste aanspreekpunt bij aanvragen omgevingsvergunning en behandelt en toetst deze op inhoudelijke aspecten en verzorgt uiteindelijk de besluitvorming.
  • Je zorgt voor interne en externe coördinatie / afstemming om tot goede besluitvorming te komen.
  • Je verzorgt de communicatie met aanvragers en belanghebbenden.
  • Je zorgt voor een actuele kennis van (ontwikkelingen op) het vakgebied, en draagt bij aan het kennisniveau van het taakveld omgevingsvergunningen.
  • Je bewaakt de wettelijke termijnen, checkt regelmatig de voortgang en zorgt dat de aanvrager op de hoogte is van deze voortgang.
  • Je adviseert collega's inzake omgevingsvergunningen, vooroverleggen en ruimtelijke initiatieven en geeft hen de ruimte voor zelfsturing.

 

Hoe maak jij dit als casemanager Omgevingsvergunningen waar?

  • Je bent een ondernemend type die met toepassing van zowel bouwtechnische als juridische kennis gemakkelijk en snel tot oplossingen komt. Je bent creatief in het vinden van nieuwe wegen, manieren en oplossingen om het proces effectiever te doorlopen. Integraal werken is voor jou vanzelfsprekend.
  • Je bent accuraat en uitstekend in staat om op een efficiënte en doortastende wijze de genoemde werkzaamheden zelfstandig uit te voeren en af te handelen. Het beheersen van je werkvoorraad en het stellen van prioriteiten gaat je uitstekend af.
  • Je durft beslissingen te nemen en adequaat en snel acties te ondernemen, ook bij niet volledige kennis van de gevolgen van alle alternatieven of bij sterk conflicterende belangen.
  • Je wisselt met gemak van communicatiestijl en past je daardoor snel aan je gesprekspartners aan. De ene keer zit je met de initiatiefnemer aan tafel, de andere keer met een belanghebbende of adviseur. Je werkt graag samen met je collega’s en externe partners. Samen gaan jullie voor goede resultaten.
  • Je weet instemming te verkrijgen voor een mening, aanpak of visie door het gepast aanwenden van je overtuigingskracht.
  • Van kandidaten voor deze functie wordt een afgeronde opleiding bouwkunde en/of omgevingsrecht op HBO-niveau en ruime ervaring op het werkterrein verwacht.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten