Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance casemanager omgevingsvergunningen (28 uur, zzp)

Geplaatst 3 jun. 2023
Project ID: YIS 9134584
Plaats
Geldrop
Uren
28 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 21 jul. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
50 - 64 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 jul. 2023 12:00

Startdatum: zsm

Einddatum 31-12-2023

Schaal 10, medior niveau, richttarief 64 euro, geen KO

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Jouw nieuwe uitdaging

Je adviseert initiatiefnemers bij de voorbereiding van de (bouw)plannen. Als deze concreet zijn geworden, behandel je de (concept)aanvragen voor omgevingsvergunningen. Hierbij neem je een dienstverlenende rol in en is je doel om het initiatief op een zo soepel mogelijke wijze door de processen te begeleiden. Je zorgt ervoor dat alle in- en externe partners hun rol kunnen spelen en hun verantwoordelijkheid nemen.

Je gaat werken binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling van gemeente Geldrop-Mierlo. Wij werken gezamenlijk (28 collega’s) aan de totstandkoming van ruimtelijke initiatieven (denk aan: CentrumImpuls Geldrop, bouwwerken, appartementen, scholen, woningsplitsing, inbreidingen en monumenten). Je werkt direct samen met drie casemanagers en twee administratieve collega’s voor ons taakveld.


We staan voor een grote uitdaging: de Woningbouwimpuls. Je hebt in deze rol veel contact met initiatiefnemers. Geen enkele vraag is hetzelfde, hier hou jij van! Jij bent de schakel tussen de initiatiefnemer en de collega-adviseurs. Wij vinden het als team belangrijk dat je open en eerlijk bent, ons motto is: “doen wat je zegt, zeg wat je doet”.

  

Jouw taken

  • Coördinatie en procesbewaking van (concept)aanvragen omgevingsvergunning.

  • Begeleiden van initiatieven naar de intaketafel.

  • Eerste aanspreekpunt bij aanvragen omgevingsvergunning en behandelen + toetsen op inhoudelijke aspecten die leiden tot de uiteindelijke besluitvorming.

  • In- en externe coördinatie/afstemming om tot een goede besluitvorming te komen.

  • Verzorgen van de communicatie met aanvragers en belanghebbenden.

  • Zorgen voor actuele kennis van (en ontwikkelingen op) het vakgebied, en bijdragen aan het kennisniveau van het taakveld omgevingsvergunningen.

  • Bewaking van de wettelijke termijnen, regelmatig de voortgang checken en zorgen dat de aanvrager op de hoogte is van deze voortgang.

  • Collega’s adviseren inzake omgevingsvergunningen, vooroverleggen en ruimtelijke initiatieven.

  • Overleg met instanties als de Omgevingsdienst en de Brandweer.



Volgens jouw collega Jurriaan is dit de ideale kandidaat

“Met jouw bouwtechnische en juridische kennis kom jij snel tot een gedegen oplossing als het gaat om omgevingsvergunningen. De meest ideale kandidaat heeft een hbo-opleiding in de richting van Bouwkunde of Omgevingsrecht gevolgd en heeft ervaring in het vakgebied (of ervaring in de richting van: Wabo-vergunningverlening of als adviseur Ruimtelijke Ordening). Jij ook? Ben je net afgestudeerd en heb je interesse in dit vakgebied? Ook dan zijn wij benieuwd naar jou.

Je bent creatief. Je vindt snel nieuwe wegen, manieren en oplossingen om het proces effectiever te doorlopen. Je durft beslissingen te nemen en onderneemt daarop snel actie, ook wanneer je niet alle kaders tot je beschikking hebt in de overweging voor het verlenen van de vergunning of bij sterk conflicterende belangen. Je kunt al deze uiteenlopende belangen samenbrengen tot één gezamenlijk belang. Je onderbouwt je visie krachtig, daardoor ben je overtuigend. Belangrijk is dat je gemakkelijk kunt wisselen van communicatiestijl. De ene keer zit je met de initiatiefnemer aan tafel, de andere keer met een belanghebbende of adviseur. Het is belangrijk dat je bestemmingsplannen en (bouw)tekeningen kunt lezen. Ook is kennis van de Wabo is van belang. Heb je planologisch inzicht? Dit is een grote pré. Het belangrijkste is dat wij bij jou passen en dat jij natuurlijk ook bij ons past, we kijken uit naar je reactie!”

Wie zijn wij? Gemeente Geldrop-Mierlo!

We vormen samen met 230 professionals onze organisatie. We zijn open, sociaal en ontwikkelingsgericht. De strategische visie 2022 vormt voor ons een belangrijke basis. Om onze inwoners, maatschappelijke partijen en ondernemers zo goed mogelijk te helpen, houden we de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. Het ontwikkelen van onszelf en de organisatie vinden we belangrijk. Ons doel is om een wendbare en rolbewuste organisatie te zijn die in verbinding staat met de omgeving. Als gemeentelijke organisatie werken we voor een diverse samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze organisatie net zo divers is. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten