Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance businessanalist / consultant (zzp)

Geplaatst 8 dec. 2022
Project ID: YIS 9125266
Plaats
Den Haag, Zuid-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 10 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 dec. 2022 10:00

Startdatum: 2 januari 2023

32 uur

Duur: een jaar met optie op verlenging

Standplaats Den Haag


Wij zoeken een informatieanalist die een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van de Digitale Spiegelstad (zie onderaan meer informatie) van Den Haag gedurende 32-36 uur per week. De opdracht loopt tot eind 2023 met optie tot verlenging. Wat bijzonder is aan de omgeving waarin je komt te werken, is dat er enorm veel vraagstukken liggen die raken aan de (gewenste) gegevensuitwisseling, bijvoorbeeld rondom standaarden, datamodellering, definities en metadatering. Veel keuzes moeten hierin nog worden gemaakt en je krijgt veel ruimte om hierin actief een rol te pakken en je inbreng te geven aan de IT-architecten, asset managers en technisch specialisten. 

Voor het Fysiek Domein is een I-strategie opgesteld met hierin de ontwikkeling van de Digitale Spiegelstad. De Digitale Spiegelstad is een technologisch (visueel) hulpmiddel om integraal en in samenhang de stad te zien, bespreken en ontwikkelen en vormt de Single Point Of Truth (SPOT) voor burgers, bedrijven, organisaties en medewerkers van de gemeente Den Haag. Er zijn veel digital twin ontwikkelingen binnen Den Haag en het is zaak hierin meer verbinding te brengen en zowel de technologie erachter als het proces naar één voorziening concreet te maken. De Digitale Spiegelstad gaat helpen om boven- en ondergrondse objecten te visualiseren, met behulp van data-integratie, waardoor we de werkelijkheid beter gaan begrijpen, beschrijven en analyseren, maar ook beter gaan voorspellen en daardoor betere beslissingen nemen. Omdat de Digitale Spiegelstad visueel en integraal de stad in beeld brengt is het ook een krachtig middel bij participatie en communicatie met inwoners.

De Digitale Spiegelstad is essentieel om invulling te kunnen geven aan de doelstellingen van diensten DSO en DSB op gebied van: integere en transparante besluitvorming, integraal programmeren van werkzaamheden binnen en over diensten heen en verbeteren van de dienstverlening naar burgers en bedrijven.

Om aan deze doelstellingen invulling te geven, is gekozen om het thema middels een programmatische aanpak verder te brengen. Op deze wijze wordt de samenhang tussen de initiatieven en lopende projecten van de diensten geborgd en versterkt daar waar nodig. Daarnaast kan er vanuit een gemeentebrede visie op de (door)ontwikkeling van Digitale Spiegelstad gestuurd worden. Het opgestelde programmaplan is goedgekeurd en de komende tijd krijgt het programmateam vorm.

Wat ga je doen?

Als informatieanalist ga je binnen een multidisciplinair team aan de slag om mogelijke toepassingen van de Spiegelstad voor de diensten binnen het fysiek domein te vertalen naar uitvoerbare werkpakketten voor het ontwikkelteam. Dat doe je door een goede analyse van de business behoeften, het opstellen van requirements en met een goed oog voor de bestaande werkprocessen en gegevensstromen. Daarbij speel je met jouw analyses en adviezen een actieve rol om de architect en het programmateam verder te helpen in de ontwikkeling.

Je ontleedt het vraagstuk waarin je de belangen van de betrokken afdelingen, het programma en andere belanghebbenden goed af weet te wegen. Je ontplooit alle activiteiten om de werkprocessen en informatiestromen in kaart te krijgen (of te brengen waar dit nog onduidelijk is) en werkt toe naar een bruikbaar functioneel ontwerp met bijpassende requirements. Tot slot geef je gevraagd en ongevraagd advies op basis van je bevindingen en de kennis en ervaring die je meebrengt.


Je hebt...

  • Een afgeronde HBO / WO studie Informatica of Informatiekunde

  • Aantoonbare kennis van requirements analyse (bijvoorbeeld IREB of IIBA certificering)

  • Minimaal 5 jaar ervaring met informatieanalyse

  • Ervaring met het beschrijven, analyseren en valideren van requirements, uses cases en / of userstories

  • Ervaring met opstellen functioneel ontwerp, data-en procesmodellen

  • Aantoonbare kennis van agile/scrum (bijvoorbeeld PSPO of PSM certificering)

Gewenst is...

  • Kennis van gemeente architectuur is een pré

  • Kennis van dataopslag, -modelering, -integratie & distributie voor 2D & 3D GEO-informatie is een pré

  • Ervaring in het publiek domein is een pré

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten