Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance business controller stadsreiniging (zzp)

Geplaatst 10 apr. 2022
Project ID: YIS 9112875
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mei 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend
  • Start: 1-5-2022 of zo snel mogelijk
  • Duur: 6 maanden
  • Uren: 32-36 uur per week (minder uren is bespreekbaar)
  • Schaal: 11 conform CAO Gemeenten

 

  • VOG: deze functie kent een VOG plicht
  • Benodigde devices worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

 

Als medior adviseur ga jij, als vertegenwoordiger vanuit de afdeling Financiën en Control, aan het werk binnen een dynamisch speelveld: een innovatieve gemeente en een complexe grote organisatie volop in ontwikkeling, met dus ook ingewikkelde dilemma’s en opgaven. Jij bent hierin de sparringpartner voor afdelingsmanagers, teammanagers en projectleiders.

 

Jouw voortdurende vraag is: “Hoe zorg ik ervoor dat we het maximale van onze ambities realiseren en toch zorgen voor een duurzaam gezond financieel huishouden”

 

Daarbij ken jij uiteraard het verhaal achter de cijfers en kijk je in jouw adviesrol continu proactief met de organisatie mee bij het realiseren van haar doelen, en de daarbij horende vraagstukken van gemiddelde complexiteit.

 

Jij zorgt ervoor dat het account dat je bedient (Stadsreiniging) “in control” is, en gebruikt daarbij de planning- en control-cyclus, managementrapportages en adviezen en alles wat je daarnaast nodig hebt, om dit te bereiken. Je kijkt overigens ook over de grenzen van je eigen account heen en betrekt externe ontwikkelingen, bij jouw advisering.

 

Het team waarbinnen je terecht komt richt zich op het adviseren van afdelingen en programma’s, die actief zijn in het ruimtelijke domein van de gemeente Almere, zoals grondbeleid en -exploitatie, reiniging, onderhoud van de stad, stedelijk beleid, beheer van vastgoed, parkeren en de verstedelijking van Almere. In de ondersteuning van de accounts sta je niet alleen; je doet dit samen met andere collega’s. Jullie uitdaging is het gebalanceerd omgaan met twee rollen: die van meedenkende businesspartner en die van kritische bewaker van de kaders.

 

Jij neemt mee: 

Allereerst is dit werk waar je blij van wordt: jij floreert namelijk in een omgeving waarin financiën een belangrijk deel van je werk uitmaakt en waarin jouw adviesvaardigheden optimaal kunnen worden benut.

 

Je bent een flexibele adviseur met een academisch werk en denkniveau. Je bent goed financieel onderlegd, nauwkeurig en resultaatgericht.

 

De planning & control-cyclus en het financieel adviseren in een gemeentelijke of provinciale omgeving, zijn voor jou gesneden koek; je kunt dit zelfstandig aan. Belangrijk is dat jij begrijpt wat de gevolgen zijn van de beleidskeuzes die worden gemaakt.

 

De belangrijkste taak van de afdeling stadsreiniging is zorgen voor de inzamelen van grondstoffen, zoals bioafval, plastic, papier etc. Ervaring met één of meer van dit werkterrein is daarom ook een belangrijke pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten