Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance business controller sociaal domein (zzp)

Geplaatst 13 okt. 2023
Project ID: YIS 9141319
Plaats
Hoornaar, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 13 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 okt. 2023 09:00
  • Startdatum bij voorkeur 1 november

  • Opdracht voor 3 maanden, mogelijkheid tot verlenging

  • 28-32 uur per week

  • Standplaats Hoornaar

  • Hybride werken 50/50, waarbij de woensdag de vaste teamdag is dat iedereen op kantoor is. Daarnaast wordt verwacht dat je op kantoor bent wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld wanneer een van de teams je nodig heeft.

  • Schaal 11, graag marktconform tarief

  • Deadline voorstellen maandag 23 oktober 09.00 uur. Gesprekken vinden plaats op donderdag ochtend 26 oktober, bij voorkeur op locatie in Hoornaar (en anders via MS Teams).


Als bedrijfseconomisch geweten volg je de activiteiten binnen het Sociaal Domein op de voet. Je begrijpt het verhaal achter de cijfers en interpreteert data voor het bepalen van onze koers.

Analysekracht is de meerwaarde van je vak. Jij legt de link van getallen naar beleid, processen, strategie en sturing. Ook breng je mensen en processen bij elkaar en zie je mogelijkheden voor een integrale aanpak binnen de teams. Je bent een goed adviseur en sparringpartner voor collega’s, management en bestuur. Dankzij jouw adviezen worden goed afgewogen besluiten genomen die impact hebben op het welzijn van onze inwoners.

Als business controller heb je een vaste sparringpartner; een gedreven financial controller die meedenkt, helpt met cijfermatige achtergronden of het geven van extra informatie. Jij kunt je daardoor richten op de business en inhoudelijk adviseren over financiële zaken in relatie tot onze doelen.

Een belangrijk onderdeel van deze opdracht zijn activiteiten rondom de Planning & Control cyclus. Het beheersen van deze cyclus geeft inzicht in de mate waarin doelstellingen worden gerealiseerd. Dat is absoluut onmisbaar in het Sociaal Domein waar veel verschillende stakeholders betrokken en actief zijn.

Denk onder meer aan inwoners, uitvoeringsorganisaties participatie, onderwijsinstellingen, de veiligheidsregio en maatschappelijke organisaties. Je informeert de verschillende stakeholders op tijd en betrekt de juiste mensen wanneer dat nodig is. 


Je neemt mee:

·       Je hebt een afgeronde Hbo of academische opleiding (bedrijfs)economie, bedrijfskunde of bestuurskunde.

·       Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring als business controller bij een gemeente en bij voorkeur binnen het Sociaal Domein.

·       Cijfers en getallen vertellen jou veel over de toekomst en hoe we hiermee om moeten gaan. Dat zien we terug in je heldere analyses en adviezen die altijd goed zijn onderbouwd.

·       Je brengt creativiteit in, werkt innovatieve businesscases uit en bedenkt alternatieve scenario’s.

·       Communicatief ben je sterk.

·       Je staat stevig in je schoenen, begrijpt hoe een politiek-bestuurlijke organisatie werkt én houdt rekening met de ‘zachte’ kant van het Sociaal Domein.

·       Bovenal werk je graag samen met mensen die net zo ambitieus zijn als jij.

·       Je voelt je thuis bij zelforganisatie. Werken vanuit vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid spreekt je aan. (Gemeente Molenlanden kent geen leidinggevenden, maar zelforganiserende teams. Als team pakken we op wat nodig is; ook taken die niet vakgerelateerd zijn. We nemen samen besluiten en hakken knopen door)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten