Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance business analist (zzp)

Posted Feb 15, 2023
Project ID: YIS 9128659
Location
Den Haag , Zuid-Holland
Duration
6 maanden
(Mar 1, 2023 - Sep 1, 2023)
Hours/week
20 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Feb 20, 2023 9:00 AM

Startdatum: 1/3/2023

Duur opdracht: 6 maanden

Aantal uren: 20 uur


Gemeente Den Haag (GDH) werkt binnen haar Directie Informatisering en Automatisering met een software broker voor de aanschaf van software: via deze broker worden software-leveringen en - diensten ingekocht. De software-brokerfunctie wordt om de vier jaar Europees aanbesteed. De eerst volgende software broker aanbesteding vindt in 2023 plaats. Hiertoe wordt momenteel een marktconsultatie uitgevoerd, op basis waarvan de inkoopstrategie wordt bepaald. We verwachten dat de komende contractperiode veel software titels migreren naar Software-as-a-Service. Op deze situatie wil gemeente Den Haag anticiperen in het nieuwe software broker contract.

De inkoop van een nieuw Software Broker contract zal via een openbare Europese aanbestedings- procedure worden uitgevoerd. Het project is op zoek naar een bestekschrijver/ business analist die de voorbereiding en uitvoering van deze Europese aanbesteding in samenwerking met het projectteam binnen de gestelde tijd en kaders afrondt tussen nu en einde van het jaar.

De business analist gaat in deze aanbesteding de penvoering doen van de inhoudelijke aanbestedingsdocumenten, controleert de consistentie hiervan met de contractdocumentatie en gaat deel uitmaken van het projectteam dat de aanbesteding begeleidt. De business analist haal de specifieke behoefte, zowel eisen als wensen, binnen de gemeente op en werkt dit uit in een Programma van Eisen (PvE) en gunningscriteria. Dit dient in lijn te worden gebracht met alle stukken die nodig zijn voor publicatie van de aanbesteding. Alle aanbestedingsstukken dienen te zijn afgestemd met de stakeholders. De contracttekst an sich wordt door juridische zaken van gemeente Den Haag vormgegeven.

In het team waarin je terecht komt, Expertisecentrum Leveranciers en Dienstverlening IT, werk je in het aanbestedingsproject bestaande uit Contract- en Leveranciersmanagers, een Licentie manager, een Inkoop adviseur, een Jurist, Informatieadviseurs en Managers. Je ondersteunt hen vanuit jouw expertise en vanuit je rol als penvoerder van de inhoudelijke documentatie van het project. De gemeente werkt momenteel in een hybride vorm en maakt hierbij gebruik van MS Teams en Office365.

Werkzaamheden en wat je meeneemt:

- Schrijven en vaststellen van het programma van eisen en wensen en dit afstemmen op de overige aanbestedingsdocumentatie.

- Verifiëren van de contractdocumentatie en dit in overleg met de jurist en inkoopadviseur afstemmen op het programma van eisen.

- Actief participeren in het projectteam.

- Kennis en ervaring met requirements analyses.

- Meerjarige ervaring als bestekschrijver/business analist op het gebied van inkoop en (Europese) aanbesteding van (standaard) ICT-systemen.

- Weet verbinding te realiseren tussen de afzonderlijke documenten en bijlagen.

- Aantoonbare ervaring met Europese aanbestedingsprocessen van applicaties.

- Gedegen actuele kennis van IT, bij voorkeur kennis van de markt van software brokers.

- Weet op de juiste momenten te escaleren via de juiste paden.

- Overheidservaring is een pré.

- HBO/Academisch werk- en denkniveau.

Similar projects

+ Search all projects