Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance burgerparticipatieadviseur (zzp)

Geplaatst 5 apr. 2024
Project ID: YIS 9154609
Plaats
Weert, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 12 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 apr. 2024 12:00

Start: z.s.m.

Duur opdracht: 3 maanden (optie tot verlenging)

Uren: 24 per week

Schaal 10

Tariefindicatie: €78


In verband met de tijdelijke afwezigheid van onze participatieadviseur zijn wij op zoek naar een interim-participatieadviseur die haar werkzaamheden kan oppakken, voor tenminste 3 maanden en minimaal 24 uur.


Als participatieadviseur in Weert:

-     Adviseer je collega’s door mee te denken over de beste manieren van participeren, deel te nemen aan projectgroepen voor het aandeel participatie en hulp te bieden bij de opzet en uitvoering van participatietrajecten;

-     Voer je de acties uit die in het Beleidskader Participatie staan. Dat houdt o.a. in: actualisatie van informatie, participatievaardig maken van collega’s, experimenteren met diverse participatiemethodes en -instrumenten, verbindingen leggen tussen initiatieven van inwoners en de gemeente.

-     Verrijk je onze organisatie met jouw kennis en kunde rondom participatie en bouw je mee aan een goede basis voor participatie met een divers aanbod van tools, methodes en instrumenten. 

Als je bij ons tijdelijk komt werken, val je onder het team communicatie. Je werkt nauw samen met de collega’s van leefbaarheid. Daarnaast hopen we snel een tweede collega op participatie te verwelkomen (dit betreft een functie bij ons in dienst), omdat we als gemeente inwoner- en overheidsparticipatie stevig op de kaart willen zetten.


We willen jou graag leren kennis als jij:

-     Ervaring hebt met participatietrajecten en weet hoe participatie er in de praktijk aan toe gaat;

-     Een hart hebt dat sneller gaat kloppen van samenwerking tussen gemeente en inwoners;

-     Van aanpakken weet en je tanden wil zetten in een afgeronde klus met veel uitvoering;

-     Bekend bent met moeilijk te bereiken doelgroepen (‘unusual suspects’)

-     Beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten