Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance buitengewone opsporingsambtenaar (zzp)

Geplaatst 26 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153883
Plaats
Gennep, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
9 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
43 - 65 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 apr. 2024 14:00

‘Wil jij je verder ontwikkelen en jouw talenten optimaal benutten? De gemeente Gennep is op zoek naar een:


Buitengewone opsporingsambtenaar (Boa)(36 uur per week)  

 

De gemeente Gennep is een kleine gemeente met 17.000 inwoners en is schitterend gelegen in Noord-Limburg. We proberen onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk van dienst te zijn, door goed naar hun ideeën te luisteren en ze hierbij te ondersteunen. Samen zorgen we ervoor dat het er ook in de toekomst goed wonen, werken en recreëren is.


De samenleving verandert steeds en de overheid beweegt mee. Dat geldt ook voor de gemeente Gennep. We denken meer van buiten naar binnen. We verminderen waar mogelijk de regels en werken mee aan initiatieven van onze inwoners. Dit doen we met een organisatie waarin de verantwoordelijkheden zo verspreid mogelijk liggen. Focus op coaching, een sterkere adviesrol, én investeren in een communicatieve organisatie. Dat is de koers die we als gemeente hebben uitgezet.


Onze organisatie bestaat uit circa 140 medewerkers. Wij werken op een pragmatische manier en hebben korte lijnen naar het management en naar het bestuur. We doen dit op een informele manier. De organisatie bestaat uit drie afdelingen: Omgeving, Inwoners en Bedrijfsvoering. Voor het team Uitvoering van de afdeling Omgeving zoeken wij een vakspecialist duurzaamheid, water en bodem.

Samen maken we Gennep!


Als medewerker bij de gemeente Gennep krijg je alle ruimte om je eigen invulling aan het werk te geven. Door de kleinschaligheid van de gemeente is je takenpakket breed en je werk divers. Bovendien heerst er een prettige en informele werksfeer.

De lijntjes met het management en bestuur, maar ook met de inwoners en ondernemers, zijn kort. Zo weten we goed wat er leeft en pakken we uitdagingen en kansen op.

Hier ga je werken 


De afdeling Omgeving bestaat uit de teams Ontwikkeling en Uitvoering. Je maakt, samen met 3 andere boa’s, onderdeel uit van het team Uitvoering. Het team Uitvoering bestaat uit ca. 25 personen en houdt zich bezig met de uitvoering op gebied van vergunningen, ruimtelijke ordening, toezicht & handhaving, beheer van de openbare ruimte en duurzaamheid, water en bodem. Daarnaast is het Bedrijvenloket een onderdeel van team Uitvoering. In een wekelijks teamoverleg houden we elkaar op de hoogte van belangrijke dingen waar je mee bezig bent. Dit vergroot de betrokkenheid bij elkaars werk en bij elkaar. Dat vinden we belangrijk in Gennep. In Gennep bestaat een groot gevoel van “we werken er samen aan”.

 

 

Dit ga je doen als buitengewone opsporingsambtenaar


Als toezichthouder openbare ruimte lever je een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van de gemeente Gennep. Je ziet toe op leefregels in de openbare ruimte en de voorschriften uit onder andere de APV. Die voorschriften zorgen ervoor dat het voor iedereen prettig wonen, werken en recreëren is in de gemeente Gennep.


Denk bijvoorbeeld aan controle op naleving van de afvalstoffenverordening, parkeer- en hondenbeleid, en toezicht bij evenementen. Maar ook projectmatige inzet ten behoeve van bijvoorbeeld illegale bewoning, criminaliteit bij leegstand in het buitengebied of woon- jeugd- en drugsoverlast.

Wanneer je een overtreding ziet, spreek je mensen op een nette en correcte manier aan. Indien nodig maak je gebruik van jouw bevoegdheid om een proces-verbaal op te maken. Het voorkomen van herhaling staat centraal.


Je staat in goed contact met de inwoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente. Je signaleert knelpunten in het proces van vergunningen en/of handhaving en doet op basis hiervan voorstellen ter verbetering. Je verstrekt informatie en geeft voorlichting aan burgers, bedrijven en/of scholen over het handhavingsbeleid van de gemeente. Je verricht je werkzaamheden zelfstandig én in samenwerking met gemeentecollega's, politie en andere handhavingspartners.



Dit ben jij


Toezicht en handhaving is divers en veelomvattend. Er zijn veel verbindingen met andere disciplines binnen het fysieke domein. We zoeken daarom een collega die in staat is hierbinnen het overzicht te hebben en te houden. Die kan prioriteren en de verwachtingen van haar/zijn omgeving kan managen. Je gedijt goed in een organisatie die informeel is vormgegeven.

Dit vraagt dat je ondernemend bent, proactief en in staat om verbinding te leggen met verschillende mensen binnen en buiten de eigen organisatie. Het zijn van een goede teamspeler is een absolute must.

Wij verwachten:


•            Je hebt een relevante afgeronde opleiding op MBO niveau;

•            Je bent in het bezit van een (geldig) getuigschrift BOA;

•            Je doorloopt (met goed vervolg) permanent her- en bijscholing;

•            Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B;

•            Het hebben van enkele jaren relevante werkervaring is een pré;

•            Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (in woord en geschrift).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten