Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance bouwkostendeskundige (zzp)

Geplaatst 26 sep. 2022
Project ID: YIS 9121341
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar, 2 maanden
Start: 7 nov. 2022
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 nov. 2022 12:00

Startdatum inzet: zsm

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren: 36 per week

 

Jij:

·       beoordeelt de hoogte en het realiteitsgehalte van de bouwkosten van ingediende bouwaanvragen;

·       stelt ramingen op van alle bouwkosten die een aanvraag met zich meebrengt en voert beoordelingen van opgegeven bouwkosten uit;

·       zorgt voor een gedegen onderbouwing op bij de wijze waarop de bouwenkostenbeoordeling tot stand is gekomen aan de hand van de juridische kaders en vertaalt dit naar de beoordeelde bouwaanvraag;

·       bent in staat om een heldere toelichting te geven over de beoordeling richting de aanvrager van de ingediende raming/begroting;

·       adviseert accountmanagers bij het berekenen van de hoogte van de leges;

·       adviseert de teamleider in het nemen van beslissingen aangaande legesfacturering op basis van gestelde bouwkosten;

·       bent verantwoordelijk voor de eigen werkplanning en bewaakt de voortgang van het eigen werk;

·       adviseert bij bezwaarprocedures gericht tegen de gemeente; levert de onderbouwing van de kostenraming bij verweerschriften en bent regelmatig aanwezig bij hoorzittingen voor het geven van toelichting.

 

Onze Gemeente en de afdeling VTH

Groningen is een gemeente waar je met plezier woont, werkt en leeft. Een gemeente waar niemand buiten de boot valt. We werken steeds meer samen mét burgers, in plaats van vóór burgers. Of het nu gaat om zorg voor elkaar, verkeer, gezondheid, ondernemen, onderwijs of een schone gemeente: samenwerking met bewoners en organisaties is hét uitgangspunt van de gemeente. Ook staan we voor sociale, duurzame economische groei, want duurzaamheid is het andere uitgangspunt in alles wat we doen.

De afdeling VTH zorgt voor een vlekkeloze afhandeling van vergunningen in het kader van het omgevingsrecht, inspectie tijdens de bouw en milieu en handhaving op overtredingen. De afdeling werkt met een publieksloket, een inspectieteam, een milieuteam en een backoffice. In totaal werken er ongeveer 120 mensen. Je maakt onderdeel uit van het team Loket Bouwen en Wonen bestaande uit ca. 40 bevlogen professionals die dagelijks bezig zijn om de Stad Groningen en directe omgeving mooier en leefbaarder te maken.

 

Wij vragen

·       Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau of minimaal een relevante MBO opleiding bijvoorbeeld richting Bouwkunde;

·       Ervaring met calculatie binnen de bouwsector is een pré;

·       Goede kennis en ervaring met Excel;

·       Kennis van en ervaring met kostenramingen;

·       Een goede mix van zelfstandig kunnen werken op jouw vakgebied en actief de samenwerking opzoeken om onze dienstverlening door te ontwikkelen.

 

Competenties

Analytisch | Je kunt bouwkostenramingen analyseren en de juistheid beoordelen. Daarnaast doorzie je de consequenties van jouw werk voor de diverse stakeholders.

 

Communicatief | Je hebt veel contact met burgers, collega’s en bedrijven, zowel mondeling als schriftelijk. Hierin ben je klantgericht, onderhandelingsvaardig en houd je verbinding met je omgeving.

 

Stressbestendig | Je hebt overtuigingskracht, staat voor je werk met de juiste onderbouwing en gaat doortastend en zorgvuldig om met weerstand die je tegenkomt.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten