Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance bouwinspecteur (zzp)

Posted May 12, 2022
Project ID: YIS 9114624
Location
Groningen , Groningen
Duration
3 maanden
(Oct 1, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Sep 30, 2022 10:00 AM

 Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Startdatum inzet: september

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 36,00

 

Groningen groeit hard. In inwoners, bezoekers, studenten, activiteiten en in oppervlakte. We zijn hard op weg naar een stad van misschien wel 250.000 inwoners.

 

En dat merken we in ons werk. De komende jaren worden honderden miljoenen geïnvesteerd in het leefklimaat, de aantrekkingskracht, de bereikbaarheid en onze kenniseconomie. Overal wordt gebouwd aan de groei van Groningen. Om deze groei in goede banen te leiden, zoeken we ervaren en betrokken bouwinspecteurs.
 

Plek in de organisatie

Binnen de directie Ruimtelijk Beleid & Ontwerp zorgt de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) binnen het kader van het omgevingsrecht voor de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving. De afdeling werkt met 4 teams: Beleid & Ondersteuning, Milieu, Inspectie en het Loket Bouwen en Wonen. De ervaren bouwinspecteurs vallen onder het inspectieteam. Je hebt 20 collega bouw- en kamerverhuur inspecteurs.

 

Jij

•                bent verantwoordelijk voor de inspectie en gaat na of aan alle voorwaarden van de te verlenen vergunningen wordt voldaan;

•                bent belast met de opsporing van en rapportage over o.a. illegale (ver)bouw, strijdig gebruik met bestemmingsplan, bouwbesluit, achterstallig onderhoud, kamerverhuur en reclames;

•                bent bevoegd tot het stilleggen van de bouw n.a.v. strijdigheden met de wet- en regelgeving;

•                geeft adviezen en voorlichting aan belanghebbenden;

•                coördineert de technische uitvoering bij toepassing van bestuursdwang

•                Behandelt en beoordeelt veiligheidsplannen.

•                Treedt op als intermediair bij conflictsituaties.

•                Doet voorstellen om de kwaliteit te bevorderen van het interne proces.

 

 Hoe ziet jouw dag er uit


Denk jij ’s morgens onderweg al te weten hoe jouw dag, naar een dynamische stad als Groningen, eruit gaat zien? De praktijk bewijst vaak het tegendeel.
Vertrouwend op het digitale tijdperk, waarin het nodige naslagwerk aan vergunningen te vinden is, ga je direct aan de slag. De druk op de woningmarkt is groot, bedrijven floreren, maar in die snelheid is haastige spoed zelden goed.


Je voelt feilloos aan welke prioriteiten je vandaag stelt. Los van je periodieke controles op de bouwplaats, heb je nog ruimte in je agenda voor vragen die je niet had zien aankomen en waarvan sommige direct om een reactie vragen. Die pak je, tussen je controles door, ook maar even op.
Wat blijkt; een pand in de binnenstad heeft in het weekend aan de buitenkant een metamorfose ondergaan en de buurman heeft hier een melding van gedaan. Nieuwsgierig en doortastend zoek je tot op de bodem uit of hier de karakteristieke en beschermde status van het pand tekort is gedaan. Immers de kern van de binnenstad heeft een beschermde status, waarbij een monumentenstatus geen uitzondering is. 


Wij zijn op zoek naar jou! Jij, die weet hoe je hierover communiceert, acteert en tot de juiste conclusie komt. Terug in de waan van de dag, houd jij jezelf staande en houd je overzicht om vervolgens nog net even voor de betonstort de wapening van een verdiepingsvloer te controleren.
Ben jij een bouwinspecteur van dit kaliber en sta jij samen met je collega’s voor de veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van de gemeente Groningen ? Kom ons team met enthousiaste en gedreven collega’s dan versterken!

 

Wij vragen

·       een afgeronde HBO opleiding (Bouwkunde)

·       bij voorkeur afgeronde opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 en 2 of bereid om deze opleiding te volgen

*    relevante werkervaring of de bereidheid om als starter het vak snel eigen te maken

·       kennis op gebied van bouwregelgeving (Wabo/Bouwbesluit)

·       rijbewijs

Beschikbaarheid van 32 tot 36 uur.
 

Competenties
 

Zelfstandig | Je werkt grotendeels alleen. Je kunt altijd terugvallen op collega’s, maar gaat vaak alleen op pad.

Zorgvuldig | Je moet goed weten wat je doet. Beslissingen die je neemt, zoals het stilleggen van een bouw, kunnen soms verregaande gevolgen hebben voor bedrijven of burgers.

Communicatief | Je hebt veel contact met burgers en bedrijven. Het komt weleens voor dat je ergens niet binnen wordt gelaten. Je moet dan in staat zijn om de weerstand om te buigen.

Klantgericht | Je faciliteert niet alleen. Je bent ook in staat de klant de consequenties te laten inzien van het doorgaan met bouwen zonder vergunning. De klant weet daardoor goed waar hij aan toe is.

Stressbestendig | Het is belangrijk dat je het hoofd koel houdt op het moment dat er sprake is van weerstand.

 

Similar projects

+ Search all projects