Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance bouwinspecteur (zzp)

Geplaatst 18 nov. 2021
Project ID: YIS 9104708
Plaats
Groningen, Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 7 nov. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 nov. 2022 10:00

Beschikbaarheid van 32 tot 36 uur

Startdatum inzet: zsm

Einddatum inzet: einde 2022, optie verlenging

 

Groningen groeit hard. In inwoners, bezoekers, studenten, activiteiten en in oppervlakte. We zijn hard op weg naar een stad van misschien wel 250.000 inwoners. En dat merken we in ons werk. De komende jaren worden honderden miljoenen geïnvesteerd in het leefklimaat, de aantrekkingskracht, de bereikbaarheid en onze kenniseconomie. Overal wordt gebouwd aan de groei van Groningen. Om deze groei in goede banen te leiden, zoeken we ervaren en betrokken bouwinspecteurs.

 

Plek in de organisatie

Binnen de directie Ruimtelijk Beleid & Ontwerp zorgt de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) binnen het kader van het omgevingsrecht voor de vergunningverlening, het toezicht en de handhaving. De afdeling werkt met 4 teams: Beleid & Ondersteuning, Milieu, Inspectie en het Loket Bouwen en Wonen. De ervaren bouwinspecteurs vallen onder het inspectieteam. Je hebt 20 collega bouw- en kamerverhuur inspecteurs.

 

Jij

•                bent verantwoordelijk voor de inspectie en gaat na of aan alle voorwaarden van de te verlenen vergunningen wordt voldaan;

•                bent belast met de opsporing van en rapportage over o.a. illegale (ver)bouw, strijdig gebruik met bestemmingsplan, bouwbesluit, achterstallig onderhoud, kamerverhuur en reclames;

•                bent bevoegd tot het stilleggen van de bouw n.a.v. strijdigheden met de wet- en regelgeving;

•                geeft adviezen en voorlichting aan belanghebbenden;

•                coördineert de technische uitvoering bij toepassing van bestuursdwang

•                Behandelt en beoordeelt veiligheidsplannen.

•                Treedt op als intermediair bij conflictsituaties.

•                Doet voorstellen om de kwaliteit te bevorderen van het interne proces.

 

Wij vragen

·       een afgeronde HBO opleiding (Bouwkunde)

·       bij voorkeur afgeronde opleiding Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 en 2 of bereid om deze opleiding te volgen

·       relevante werkervaring

·       kennis op gebied van bouwregelgeving (Wabo/Bouwbesluit)

·       rijbewijs

 

 

Competenties

Zelfstandig | Je werkt grotendeels alleen. Je kunt altijd terugvallen op collega’s, maar gaat vaak alleen op pad.

 

Zorgvuldig | Je moet goed weten wat je doet. Beslissingen die je neemt, zoals het stilleggen van een bouw, kunnen soms verregaande gevolgen hebben voor bedrijven of burgers.

 

Communicatief | Je hebt veel contact met burgers en bedrijven. Het komt weleens voor dat je ergens niet binnen wordt gelaten. Je moet dan in staat zijn om de weerstand om te buigen.

 

   Klantgericht | Je faciliteert niet alleen. Je bent ook in staat de klant de consequenties te laten inzien van het doorgaan met bouwen zonder vergunning. De klant weet daardoor goed waar hij aan toe is.

 

Stressbestendig | Het is belangrijk dat je het hoofd koel houdt op het moment dat er sprake is van weerstand.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten