Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance bestuurssecretaris gemeenschappelijke regeling (zzp)

Geplaatst 27 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130975
Plaats
Horst, Limburg
Uren
12 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 mei 2023
Einde: 1 nov. 2023
Tarief
92 - 106 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 apr. 2023 14:00

Wij zijn voor ons werkvoorzieningsschap Noord-Limburg West (NLW) op zoek naar een bestuurssecretaris.

Schaal: 11

Tarief: Max €106 mits in lijn met werkervaring

Uren: 12/week

Duur: 6 maanden waarin je GR NLW ondersteunt tijdens een proces waarin de koersvisie herijkt wordt.

De standplaats voor het uitvoeren van de Opdracht is bij NLW in Panningen, Venray of Horst. Je werkt in opdracht van het dagelijks bestuur.


Dit zijn wij:

Het werkvoorzieningsschap heeft ten doel waardevol en passend werk te organiseren voor mensen met een arbeidsbeperking, binnen en buiten een bestaande hiervoor ingerichte infrastructuur.


Het Dagelijks Bestuur van het werkvoorzieningsschap NLW wordt gevormd door wethouders van de drie participerende gemeenten: Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas Het Bestuur bestaat uit dagelijks bestuur dat met name toeziet op de voortgang en een Algemeen Bestuur dat tevens de aandeelhouders. Deze beide bestuurslagen zijn op zoek naar een bestuurssecretaris, die in afstemming met de bestuursvoorzitter, directeur van de uitvoeringsorganisatie NLW Groep NV en ambtelijke adviseurs, de bestuursvergaderingen van beide bestuurslagen voorbereidt op inhoud en proces.

De functie van Bestuurssecretaris is breed en veelzijdig:

  • Je bent de rechterhand van de bestuurders en stemt af met hun ambtelijk adviseurs.

  • Je zorgt voor een vloeiend verloop van alle bestuurlijke processen en procedures en richt deze ook zelf in, zodat koersvorming en sturing kwalitatief, juist, transparant en efficiënt plaatsvinden

  • Je bent verantwoordelijk voor accurate en tijdige informatievoorziening en het beheer van documenten.

  • Je neemt regie en coördineert waar dat een goede voortgang van zaken nodig heeft en passend bij de bestuurlijke opdrachten en opgaves. Daarbij faciliteer je een goede samenwerking tussen medewerkers van de gemeenten en het werkvoorzieningsschap. Je hebt een frequent werkoverleg met de directeur-bestuurder van NLW NV om aansluiting te behouden op de inhoud en de processen.

  • Je stimuleert en coacht betrokkenen uit naam van de bestuurder om voortgang en kwaliteit te brengen en te borgen in de uitvoering van (strategische) processen. Je schrikt er niet voor terug om de bestuurder(s), managers en andere collega’s hierop aan te spreken. Daarbij ben je zakelijk en integer, blijf je in positie als secretaris van het bestuur en zorg je dat op relatieniveau de samenwerking intact blijft.

  • Je draagt bij aan een heldere en open communicatie tussen alle onderdelen en lagen in de organisatie.



Herken jij jezelf?

  • Je bent een goede gesprekspartner op bestuurlijk niveau

  • Je beweegt je gemakkelijk in bestuurlijke kringen

  • Je schrijft gemakkelijk complexe notities

  • Je hebt affiniteit met de doelgroep en werkt graag in een maatschappelijke omgeving

  • Je denkt in mogelijkheden, bent positief en alert, hebt een frisse blik en houdt anderen scherp.

  • Je bent nieuwsgierig, hoort en ziet veel, durft kritische vragen te stellen, aan te spreken en staat open voor nieuwe inzichten.

  • Je bent zaken graag voor, haalt informatie op en toetst deze.

  • Je communiceert duidelijk en transparant en formuleert adviezen kernachtig en bondig. Je bent zorgvuldig, zowel op redactioneel. als inhoudelijk vlak.

  • Je bent integer en hebt een goed gevoel voor verhoudingen.

  • Je beschikt over een diploma in bestuurlijk-juridische richting bijvoorbeeld rechten of bestuurskunde op HBO niveau en hebt een aantal jaar ervaring in een soortgelijke functie

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten