Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Bestuurssecretaris (ZZP)

Geplaatst 28 jan. 2022
Project ID: YIS 9108528
Plaats
Barendrecht
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 14 mrt. 2022
Einde: 16 sep. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 04-02 14:00

Startdatum (gewenst)? Z.s.m.

Startdatum (uiterlijk)? 15 maart 2022.

Minimaal 28, maximaal 36 uur per week.

Schaal CAR UWO? 12.

 

Functieomschrijving 

Bureau Bestuursondersteuning
Barendrecht is per 1 januari 2014 opgericht en functioneert als compacte schil om het Barendrechtse college van B&W. In de BAR-organisatie werken de medewerkers voor de 3 gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en vinden de ondersteunende werkzaamheden plaats. De 3 gemeenten hebben een eigen college en een eigen gemeenteraad met eigen agenda's, politieke wensen en lokale speerpunten. De drie gemeenten zijn bestuurlijk autonoom ten opzichte van elkaar. Taken, activiteiten en werkzaamheden binnen Bureau Bestuursondersteuning Barendrecht worden echter enkel en alleen verricht ter ondersteuning van het Barendrechtse college van B&W.

Bij Bureau Bestuursondersteuning Barendrecht werken een strategisch communicatie-adviseur, een bestuurssecretaris, zeven bestuurssecretaresses, een evenementencoördinator en een bureauhoofd /adjunct-gemeentesecretaris (totaal: ca. 10 fte).

Wat ga je doen?
Als bestuurssecretaris adviseer en ondersteun je direct het Barendrechtse college op het gebied van bestuursadvisering en beleidscontrol. Met een integrale blik toets je of de resultaten die door het college gewenst worden binnen de aan de BAR-organisatie gestelde kaders worden gerealiseerd. Je rapporteert hierover en voert hierover overleg met de opdrachtnemers in de BAR-organisatie. Je adviseert het college bij de opstelling van het collegeprogramma, monitort deze en rapporteert hierover periodiek. Tevens
coördineer je het proces ‘vragen raad en college’, waarbij je de ‘spin in het web’ bent bij het uitzetten van vragen van raad en college in de BAR-organisatie en bij de termijnbewaking hiervan. Je bent een direct aanspreekpunt voor de collegeleden en hierbij de verbinder tussen hen, de griffie en de BAR-organisatie. Ten slotte fungeer je, mede in je rol van 2e loco-secretaris, als strategisch sparring partner voor de collegeleden, de gemeentesecretaris en de adjunct-gemeentesecretaris. Bij diens afwezigheid vervang je de adjunct-gemeentesecretaris in de vergaderingen van het college.


Wat vragen wij van je?

  • Je hebt een WO-werk- en denkniveau en een relevante opleiding binnen het vakgebied (economische of  sociale wetenschappen). 
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt goed verbindingen leggen, je bent analytisch, assertief, pro-actief, hands-on, creatief, ondernemend en hebt zeker geen 9 tot 5-mentaliteit.
  • Je werkt vanuit een service- en klantgerichte instelling voor zowel de collegeleden, je collega’s binnen Bureau Bestuursondersteuning Barendrecht en de BAR-organisatie. Je kiest voor een persoonlijke benadering. Uiteraard dit alles met een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne.


Must haves (knockouts)?

  • Ervaring met grip houden op termijnen en resultaten (blauw persoon/kenmerken);
  • Ervaring met beleidscontrol en beleidsadvisering;
  • Goede schrijver, communicatief vaardig en makkelijke contactmaker;
  • Politiek sensitief;
  • Zicht op maatschappelijke trends en ontwikkelingen
  • Ervaring met het adviseren van bestuurders.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten