Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance bestuursadviseur (zzp)

Geplaatst 25 apr. 2024
Project ID: YIS 9156275
Plaats
Weert
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 7 mei 2024
Einde: 6 nov. 2024
Tarief
90 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 mei 2024 14:00

Start: bij voorkeur tweede week van mei voor een periode van zes maanden

Schaal: 11, richtlijntarief: €105

Drie dagen in de week, 24 uur

Wij verwachten dat je voornamelijk fysiek aanwezig bent


Voor de ondersteuning van het college van B&W zijn wij op zoek naar een interim-bestuursadviseur, specifiek ten behoeve van twee wethouders. Een wethouder is vanwege een medische operatie een tijdje afwezig geweest en keert binnenkort terug (re-integratie). De andere wethouder heeft veel van deze werkzaamheden overgenomen.


In jouw rol adviseer je de wethouders gevraagd en ongevraagd op strategisch niveau over de bestuurlijke agenda en politieke vraagstukken. Je helpt hen focus aan te brengen en je weet goed hoofd van bijzaken te onderscheiden. Je ondersteunt, adviseert, klankbord en houdt de bestuurders een spiegels voor.


Je hoort goed te weten wat er speelt in de portefeuilles van de wethouders. Je sluit aan bij de overleggen en zorgt dat deze soepel verlopen. Je reageert snel en passend op politieke gevoeligheden. Je pakt actief onderwerpen of taken op.


Als bestuursadviseur snap je de verhoudingen tussen bestuur en organisatie. Je kunt gemakkelijk en snel de ambtelijke organisatie eigen maken. Je helpt mee om de kwaliteit van bestuurlijke stukken en besluitvorming te bewaken en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld vragen en toezeggingen goed worden beantwoord.


  • Het is een pré als je ervaring hebt met bestuursadvisering in een gemeentelijke organisatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten