Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance bestuursadviseur (zzp)

Geplaatst 24 mei 2022
Project ID: YIS 9115251
Plaats
Krimpen aan den IJssel
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jun. 2022
Einde: 30 nov. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 mei 2022 14:00

Startdatum zo snel mogelijk/ juni 2022

Duur opdracht: 6 maanden

Aantal uur per week: 16 uur kandidaat moet maandag en woensdag beschikbaar zijn

Schaal: 11 cao gemeenten

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: n.v.t. Goede kandidaten worden na het aanbieden voorgedragen.

 

Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de ambtelijke en bestuurlijke samenwerking in Zuidplas? Kan jij het gesprek tussen organisatie en bestuur in goede banen leiden? Wil je werken bij een ambitieuze gemeente met grote ontwikkelopgaven, zoals de bouw van het 5e dorp, groei van de gemeente en organisatorische ontwikkelingen? Wordt dan bestuursadviseur bij Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

 

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

 

 

In Zuidplas werken we zoveel mogelijk zelforganiserend. Binnen het Cluster Beleid Samenleving en Bestuursadvies werken vier teams met in totaal ongeveer 30 medewerkers. Het team Bestuursadvies bestaat uit vier medewerkers. Zij adviseren, gevraagd en ongevraagd met bestuurlijke en politieke sensitiviteit over integraliteit en haalbaarheid van verschillende opties ten behoeve van effectieve besluitvorming over beleid in het college en de gemeenteraad. Deze rol vervullen zij onder andere tijdens de wekelijkse portefeuillehoudersoverleggen. Door positief kritisch naar het proces te kijken verbeteren zij de kwaliteit van de bestuurlijk-ambtelijke samenwerking. Onze beleidsmedewerkers zorgen zelf voor de inhoudelijke strategische advisering in hun dossiers.

Begin juni start het nieuwe college van B&W. Door de druk die dit met zich meebrengt en door het vertrek van één van onze collega’s, zoeken wij naar tijdelijke hulp bij het voeren van het bestuurlijk gesprek in de wekelijkse portefeuillehouders overleggen. Daarnaast heeft Zuidplas behoorlijk wat verbonden partijen. Hier ontstaan doorlopend kleine en grote vragen. Als bestuursadviseur ben je hier het aanspreekpunt op proces en procedure. 

 

Wat ga je doen:

 

-      Voorzitten van de wekelijkse portefeuillehouders overleggen op maandag. Dat zijn vijf portefeuillehoudersoverleggen op één dag.

-      Verzoeken hiervoor komen gedurende de week binnen. Overleg om de concept agenda af te ronden vindt plaats op woensdag.

-      Strategisch adviseren op vraagstukken rondom verbonden partijen

-      Voorbereiden activiteiten VNG

 

Als bestuursadviseur ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning van één of meerdere bestuurders. Je doet dit in deze tijdelijke functie primair vanuit de voorzittersrol in het wekelijkse portefeuillehouders overleg. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor vraagstukken op het gebied van Verbonden Partijen.  

 

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Je bent bezig met de wekelijkse PFO-cyclus van afstemmen met bestuurders. Hierin heb je onder andere intensief contact met de ondersteuner en zoek je actief afstemming met diverse collega’s rondom het aanscherpen van de bespreekpunten.

·        De ondersteuner stelt in samenwerking met jou de concept agenda op voor de PFO-cyclus op basis van input van collega’s en van het bestuur.

·        Op de maandagen zit je de portefeuillehoudersoverleggen voor.

Je houdt de acties bij die worden benoemd in de overleggen en zorgt voor de verspreiding hiervan.

 

Jij neemt mee:

·        Je hebt een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur op het gebied van bestuurskunde, politicologie.

·        Je hebt ervaring in het leiden van gespreken met een hoog politiek-bestuurlijk gehalte.

·        Je hebt kennis en ervaring van Verbonden Partijen.

·        Je bent beschikbaar op maandagen en woensdagen

·        Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. (is standaard)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten