Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsregisseur maatschappelijke ontwikkeling (ZZP)

Geplaatst 10 apr. 2024
Project ID: YIS 9151963
Plaats
Papendrecht, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 4 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 17 apr. 2024 12:00

Startdatum: z.s.m.

Inhuurperiode: tot in ieder geval einde van dit jaar

Uren: 32 uur

Schaal: 12

Richttarief: 92,- op basis van de schaal en ervaring

*Thuiswerken is bespreekbaar. Dit gaat in overleg en er zijn verplichte overleggen waarbij je aanwezig moet zijn op locatie.


Beleidsregisseur maatschappelijke ontwikkeling

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het team Maatschappelijke Ontwikkeling, zo’n dertig collega’s groot met ruimte voor frisse ideeën en initiatief. Samen pakken we de taken op binnen het maatschappelijk domein: van wmo, participatie tot aan wonen, onderwijs, jeugd, gezondheid, sport, cultuur, maatschappelijke participatie, etc. Ook het uitvoerend jongerenwerk zit in het team, waardoor de lijntjes kort zijn. Alle thema’s raken elkaar en daarom weten we elkaar snel te vinden. Temeer omdat we geïnteresseerd zijn in elkaar, iets voor elkaar over hebben en er met elkaar ook plezier in hebben. Door die nauwe banden help je ook het team verder vooruit in zijn ontwikkeling.

Wat ga je doen?

In het maatschappelijk domein komen veel onderwerpen samen. Hoe beter al die beleidsterreinen hun aanpak op elkaar afstemmen, hoe effectiever en efficiënter we aan maatschappelijke vraagstukken werken. We hebben de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in deze samenwerking, maar er kunnen nog meer stappen worden gezet.

Daar kom jij bij kijken, als beleidsregisseur maatschappelijke ontwikkeling. Het is aan jou om creatief kansen te spotten en collega’s te bewegen om grens overstijgend, samen op te trekken. Je bent initiator, verbinder, coach en organisator tegelijk, met een helikopterview over alle beleidsterreinen heen. Een belangrijk onderdeel van de functie is dan ook dat je verbindingen maakt tussen de beleidsterreinen en collega's hierin meeneemt. In je plannen sorteer je voor op de veranderingen die onze maatschappelijke vraagstukken raken. Je let daarnaast op of plannen in lijn zijn met het ‘Kompas sociaal domein 2021-2024’, onze leidraad om hulp en ondersteuning aan inwoners continuïteit te geven. Samen met je collega’s adviseer je verschillende portefeuillehouders binnen het sociaal domein en het college van B&W. Je weet goed om te gaan met tegenstrijdige belangen, bent politiek sensitief en beweegt makkelijk in een politieke omgeving. Naast je sterke verbindende rol, pak je ook inhoudelijke zware dossiers op. Daarom is ruime ervaring binnen de lokale overheid een must.

Ook buiten het team zoek je die verbinding. Allereerst met je eigen collega’s op het gemeentehuis, daarbuiten ben je een inspirerende gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en initiatieven. Niet alleen in Papendrecht, ook in het hele Drechtstedengebied.

Deze combinatie maakt de functie extra interessant en dynamisch. Welkom in Papendrecht!

Wat ga je doen?

In het maatschappelijk domein komen veel onderwerpen samen. Hoe beter al die beleidsterreinen hun aanpak op elkaar afstemmen, hoe effectiever en efficiënter we aan maatschappelijke vraagstukken werken. We hebben de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in deze samenwerking, maar er kunnen nog meer stappen worden gezet.

Daar kom jij bij kijken, als beleidsregisseur maatschappelijke ontwikkeling.

Deze rol is relatief nieuw voor onze gemeente. Samen met de andere beleidsregisseur en de teamleider ga je bouwen aan de rol, taken en verantwoordelijkheden. Je bent initiator, verbinder, coach en organisator tegelijk, met een helikopterview over alle beleidsterreinen heen.

 

Aan de basis van de opdracht staat dat je verbindingen maakt tussen de beleidsterreinen, de collega's hierin meeneemt en integraal beleidsmatig werkt. In je plannen sorteer je voor op de veranderingen die onze maatschappelijke vraagstukken raken. Je let daarnaast op of plannen in lijn zijn met het ‘Kompas sociaal domein 2021-2024’, onze leidraad om hulp en ondersteuning aan inwoners continuïteit te geven.

 

Ook is je blik naar buiten gericht. Je bent een inspirerende gesprekspartner voor maatschappelijke organisaties en initiatieven. Niet alleen in Papendrecht, ook in het hele Drechtstedengebied.

 

Samen met je collega’s adviseer je verschillende portefeuillehouders binnen het sociaal domein en het college van B&W. Je weet goed om te gaan met tegenstrijdige belangen, bent politiek sensitief en beweegt makkelijk in een politieke omgeving. Naast je sterke verbindende rol, pak je ook inhoudelijke complexe dossiers op. Daarom is ruime ervaring binnen de lokale overheid een must.

Wat heb je zelf in huis voor deze opdracht?

  • Je hebt na je wo- of hbo-opleiding (voorkeur: bestuurskunde) minimaal vijf jaar ervaring opgedaan als beleidsadviseur bij de lokale overheid, in projectmatig en/of programmatisch werken.

  • Je bent bekend met het sociaal domein; jeugd, zorg & veiligheid, onderwijs, Wmo en de Participatiewet en je hebt kennis van sport, cultuur en wonen.

  • Je hebt een visie op de maatschappelijke vraagstukken die spelen en de rol van de gemeente hier in.

  • Je bent een eigenzinnige teamplayer en met oog voor de mens werk je graag met collega's aan de teamkwaliteit.

  • Strategisch denken combineer je met pragmatisch handelen.

  • Je kijkt integraal naar het maatschappelijk domein, met oog voor bestuurlijke processen, maatschappelijke ontwikkelingen en financiële belangen.

  • Met uiteenlopende partijen leg je makkelijk contact, informatie breng je helder over.

  • Voor collega’s en lokale, regionale en landelijke stakeholders ben je een stevige en inspirerende sparringpartner die aanzet tot vernieuwend denken en doen.



Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten