Gemeenteprojecten

Freelance beleidsontwikkeling Verkeer en Mobiliteit

Geplaatst 3 feb. 2021
Project ID: YIS000418
Plaats
Deurne
Duur
2 maanden
(14 feb. 2021 - 29 apr. 2021)
Tarief
60 - 80 €/hr

De gemeente Deurne heeft forse ambities op het gebied van mobiliteit en we zoeken een nieuwe collega die in staat is om op het gebied van mobiliteit verbindingen te leggen, kansen en ontwikkelingen te zien en die bij elkaar te brengen, door durft te vragen en dit graag in de gemeente Deurne wil komen doen.

We streven naar een robuust mobiliteitssysteem voor iedereen. We hebben ambities op het gebied van duurzame mobiliteit, en een goede bereikbaarheid. Dat doen we samen met de regio en MRE. We bouwen samen met inwoners, ondernemers en organisaties aan een mobiele, bereikbare én verkeersveilige samenleving welke vorm krijgt in ons gemeentelijke verkeers en vervoersplan (GVVP).


Wat ga je doen?

Binnen het team Ruimte Ontwikkeling ben je als 'beleidsmedewerker mobiliteit' strategisch en tactisch betrokken bij deze ontwikkelingen, stel je (mede) het beleid op, faciliteer je mobiliteits-projecten, adviseer je het bestuur maar ook je collega’s. Je vertegenwoordigt Deurne in regionaal en MRE verband en ben spil in het web richting Prorail. Belangrijke onderdelen van de functie zijn de beleidsmatige en verkeerstechnische kant. Je signaleert trends op het gebied van mobiliteit en vertaalt deze naar strategie en beleid. Je vervult een belangrijke brugfunctie tussen (strategisch) beleid en (operationele) uitvoering en daarmee ook tussen de teams Ruimte Ontwikkeling en beheer. Daarnaast vertaal je beleid naar werkbare oplossingen in de dagelijkse praktijk. Je stelt een (meerjarige) programmabegroting op, verzorgt de verantwoording hiervan en voert het budgethouderschap. Je werkt hierbij nauw samen met de operationele verkeerskundige en civiele projectleiders. Ook ben je een vraagbaak voor het bestuur op het gebied van verkeer, vervoer en mobiliteit.


Team Ruimte Ontwikkeling, is het functie onderdeel de afdeling Ruimte. Het team werkt aan een breed scala van onderwerpen als ruimtelijke ontwikkelingen (omgevingswet), bestemmingsplannen, wonen, duurzaamheid, transitie buitengebied en, mobiliteit. We willen resultaten halen en integraal werken en dit doen we middels de implementatie van projectmatig werken en de omgevingswet.


De rol van de overheid verandert, waardoor verbinding met de omgeving steeds belangrijker wordt. We maken gebruik van onze netwerken om onze doelstellingen te realiseren. Ook op andere terreinen dan mobiliteit werken we samen met gemeenten in onze regio.


Laat je zien!

We nodigen je uit om je op een creatieve manier te presenteren en je competenties in beeld te brengen. Verras ons en laat zien wie je bent.


Wie ben je?

- Je hebt een WO of HBO werk- en denkniveau;

- We houden niet vast aan een specifieke opleidingsrichting. denk hierbij aan bijvoorbeeld planologisch, verkeerskundig of vergelijkbaar

- Je bent enthousiast, kunt goed samenwerken en onderhandelen.

- Je bent communicatief sterk en vaardig.

- Je bent in staat mensen te motiveren en keuzes te maken.

- Je bent initiatiefrijk en in staat te komen tot eigentijdse oplossing van mobiliteitsvraagstukken.

- Je bent een netwerker;

- je ontwikkelt en onderhoudt contacten met relaties en zoekt actief het gesprek op.

- Je bent in staat om integraal te werken en betrekt tijdig andere disciplines.

- Je bent in staat om kritische door te vragen en zo discussies verder te brengen;

- Je hebt voldoende ervaring in het beleidsveld.

- Je hebt kennis van verkeerswetgeving, ervaring bij een gemeentelijke overheid is een pré.


Pas jij binnen onze organisatie?

De gemeentelijke organisatie is continu in ontwikkeling. Onze medewerkers zorgen voor deze ontwikkeling. Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe collega die werkt volgens onze BROSkernwaarden. Dit betekent dat je Bevlogen je werk doet, daarbij gefocust bent op Resultaat, en dat je Ondernemend te werk gaat door vooral de Samenwerking met bijvoorbeeld collega’s, inwoners en organisaties op te zoeken.


Wie de gemeente Deurne is?

In het hart van De Peel ligt de gemeente Deurne. Deurne is een bruisende gemeente met een sterke centrale kern, goede ‘stadse’ voorzieningen en verbindingen. Ze is gelegen in een gevarieerd landelijk gebied met veel natuur, landbouw en veeteelt. De levendige kerkdorpen hebben een rijk verenigingsleven en een sterke gemeenschapszin. Bij Deurne past het “tuinpad van mijn vader” en tegelijkertijd het onderdeel zijn van Brainport Eindhoven en Greenport. De gemeente Deurne kent een aantal grote opgaven en ontwikkelingen op duurzaamheid, de transitie van ons buitengebied en stedelijke versterking en innovatie. Daarnaast richten we ons op passende economische dragers en gezondheid. En dat is nog maar een deel. Meer specifiek staan we voor een groot aantal woningbouwopgaven, waarbij veel inbreidingsvraagstukken met al zijn complexiteit spelen. Onze ambitie is om midden in de samenleving te staan en een goede relatie en samenwerking aan te gaan met onze ondernemers en inwoners. Deel jij deze ambitie ook? Ontdek jouw mogelijkheden en ga de uitdaging met ons aan!


Overige informatie:

  • Sollicitatie deadline is woensdag 3 maart om 10:00 uur. Het gaat om een herhaalde oproep!
  • Het betreft een opdracht van 3 tot 6 maanden / 28 tot 36 uur p.w.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten