Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedwerker Sociaal Domein

Geplaatst 24 feb. 2021
Project ID: YIS00667
Plaats
Oirschot
Duur
1 jaar
(7 mrt. 2021 - 28 feb. 2022)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
60 - 80 €/hr

Oirschot is een unieke gemeente binnen de Brainportregio en De Kempen. Wij zijn rijk aan prachtig erfgoed en verrassende natuurgebieden. Vanuit onze kernboodschap: ‘Monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis’ werken we eraan om onze gemeente levendig en leefbaar te houden voor inwoners, bedrijven en toeristen. We zoeken de verbinding met de samenleving en ondersteunen goede initiatieven. Ook vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze gemeente. Een mooie, schone en veilige gemeente vinden we erg belangrijk. 

 

Oirschot kenmerkt zich door een integrale toegang tot zorg en welzijn. Ook willen we een betere beweging op gang brengen van de tweedelijnszorg naar lokale activiteiten.

Voor het team Sociale Leefomgeving & Externe Dienstverlening zoeken wij een enthousiaste, innovatieve en ondernemende

.

Beleidsmedewerker Sociaal Domein (aandachtsgebieden o.a. Jeugd en Gezondheid)

28-36 uur per week (tijdelijk voor de duur van één jaar)

 

Wat ga je doen ?

Jij stelt samen met je (vak)collega’s en externe partners (zoals regiogemeenten, zorgpartijen, diverse verenigingen) beleid op en adviseert het bestuur hierover. Naast de ontwikkelkant van beleid, ben je ook betrokken bij de besluitvorming, contractering en/of subsidiering en heb je oog voor de uitvoering van het beleid: werkt het zoals het bedoeld is? Je overziet de hele lijn vanaf visie en concept tot aan hoe het in de praktijk werkt. Je levert een bijdrage vanuit je affiniteit met de uitvoering.

 

Gezondheidsbeleid, PGB-beleid, regionaal jeugdbeleid, monitoring van gegevens en stuurinformatie zijn thema’s waar je in ieder geval bij betrokken raakt.

 

Je bent een generalist. Je ziet samenhang juist ook met andere beleidsterreinen. Je weet wanneer extra specialistische kennis nodig is. De informatie vertaal je voor collega’s van andere beleidsterreinen en bestuurders. Je ziet nieuwe wegen en je durft ze te bewandelen. Je kunt anderen overtuigen mee te gaan.

Met jouw enthousiasme, inspiratie en deskundigheid krijg je de gewenste beweging op gang.

 

Wat verwachten wij van jou ?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende kandidaat die zich graag inzet voor een sterke sociale basis én samen met collega’s en partners de realisatiekracht kunnen versterken.

Je bent gewend om te werken in een strategisch en tactisch werkveld dat continu in beweging is. Ook ben je in staat om de regionale- en lokale ontwikkelingen aan elkaar te koppelen en partijen met elkaar te verbinden. Bestuurlijke sensitiviteit en diplomatiek handelen is essentieel en je creëert daardoor draagvlak bij alle partijen.

Je hebt een vlotte pen en weet je standpunten dan ook kernachtig en zakelijk te verwoorden in voor iedereen toegankelijke teksten.

Je bent een verbinder (zowel intern als extern) met een flexibele houding en een hands-on mentaliteit.

Je pakt zelfstandig taken op, maar weet ook je collega’s goed te vinden. Je bent innovatief, consistent en accuraat en je bezit overtuigingskracht.

Omdat het een tijdelijke vervanging betreft, is het voor ons belangrijk dat je in staat bent je een onderwerp snel eigen te maken. Naast een HBO/Academisch werk- en denkniveau, heeft ervaring als beleidsmedewerker met kennis op het gebied van met name Jeugd, Gezondheid en/of WMO onze grote voorkeur.

Wie je verder bent en waar jouw affiniteit qua aandachtsgebieden ligt, lezen we graag in jouw CV en motivatiebrief.

 

Vanwege de corona-maatregelen, zal er vooral vanuit huis gewerkt worden. Sollicitatie is zondag 28 feb om 11:00 uur.

Tarief afhankelijk van aantal uren en werkervaring.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten