Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker wonen (zzp)

Geplaatst 10 okt. 2022
Project ID: YIS 9121961
Plaats
Nuenen, Noord-Brabant
Uren
28 Uur/week
Periode
2 maanden
Start: 24 okt. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorstel datum: 17 okt. 2022 12:00

Startdatum zsm

Einddatum 31 december 2022

Functieschaal 11

Aantal uur per week 28

 

Wat ga je doen?

·      Er is in Nuenen een Programma Wonen, waarin het Nuenense woonbeleid op hoofdlijnen staat verwoord. 

Onderdeel van dit woonbeleid is de huisvesting van doelgroepen als jongeren, ouderen, arbeidsmigranten, vergunninghouders en woonwagenbewoners. Je maakt beleid op het gebied van wonen om dit Programma voor deze doelgroepen handen en voeten te geven. 

Het thema wonen heeft landelijk de laatste tijd veel aandacht. Er komen daardoor steeds meer instrumenten die gemeenten kunnen inzetten om de woningmarkt te verbeteren. Het gaat dan niet alleen om nieuwbouw, maar ook om de bestaande woningvoorraad. Denk aan wet- en regelgeving, subsidies, beleid, etc.

·      Ook Nuenen kent steeds meer oudere inwoners. Nuenen werkt aan een wonen-zorg visie. Deze wordt de komende periode opgesteld. Daarna zal deze ook worden omgezet in een concreet programma. Jij bent hiervoor met collega’s verantwoordelijk.

·      Je maakt jaarlijks met de woningcorporaties en de huurdersorganisaties de prestatieafspraken. Je bent dan ook aanspreekpunt voor deze partijen.  

·      Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering, monitoring en waar nodig actualisatie van de starterslening en stimuleringslening.

·      Je adviseert over woningbouwprojecten. Dit doe je in projectteams.

·      Je maakt de woningbouwplanning voor de gemeente Nuenen en bewaakt de voortgang van nieuwbouw voor doelgroepen/prijssegmenten.

·      We kennen een regionale urgentieregeling. Deze vraagt soms ook om lokale beslissingen. Met collega’s uit het sociaal domein leg je dit voor aan het gemeentebestuur.

·      Je bent onderdeel van het Ambtelijk Overleg Wonen van het Stedelijk Gebied Eindhoven. In deze regio met 8 omliggende gemeenten werken we intensief aan het thema wonen, met als speerpunten woningbouwversnelling, regionale woningbouwafspraken en een regionale urgentieregeling.

·      Op bovenstaande thema’s maak je college- en raadsvoorstellen. 

 

Jouw bagage

-       Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van bv. sociale geografie, bestuurskunde of ruimtelijke ordening/planologie.

-       Relevante werkervaring (2-5 jaar) binnen een gemeente is een pré.

-       Je hebt ervaring met het aansturen van processen en gevoel voor politiek/bestuurlijke verhoudingen.

-       Ook ben je analytisch en kun je adviezen en voorstellen goed onderbouwen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten