Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker wonen (zzp)

Geplaatst 26 apr. 2022
Project ID: YIS 9113789
Plaats
Papendrecht
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 23 mei 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 mei 2022 09:00

Aantal uren p/w: 24 uur

Duur: 3 maanden met optie op verlenging

Functieschaal 10

 

De Papendrechtse bevolking vergrijst en het aantal huishoudens neemt toe. We hebben een tekort aan sociale en betaalbare woningen voor starters, blijvers en ouderen. Daarbovenop heeft de gemeente de wettelijke opdracht om statushouders woonruimte te bieden en worden  regionale afspraken gemaakt over de huisvesting van mensen met een zorgvraag.

 

Deze opgaven moeten in samenhang worden opgepakt. Dat vraagt om stevige en intensieve samenwerking intern, en met andere partijen. Je werkt intensief samen met de woningcorporatie, projectontwikkelaars, gemeentelijke projectleiders en andere beleidsdisciplines. Je voelt je prettig in het krachtenveld markt/sociale woonprestatie. Het onderhandelen zit je in het bloed en de politieke insteek spreekt je aan. Je hebt directe contacten met de betrokken wethouders en het opstellen van collegenota's en raadsvoorstellen gaat je vlot af.

 

De portefeuille wonen vormt het belangrijkste onderdeel uit je takenpakket en is zowel voor de burger als voor de politiek een belangrijk en daardoor een dynamisch onderwerp. Om die reden hechten wij er waarde aan dat je ervaring hebt in het werken in een politieke omgeving en dat je aantoonbaar bestuurlijk sensitief bent. Met jouw doorzettingskracht ben je goed in staat strategieën integraal te vertalen naar concrete resultaten en blijf je vanuit jouw eigenaarschapsrol de regie op de processen voeren. Hiervoor ontwikkel en onderhoud je je relatienetwerk en creëer je draagvlak voor beleid.

 

Dit verwachten wij van je:

-    Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal vier jaar relevante werkervaring in het vakgebied en hebt actuele kennis op het gebied van volkshuisvesting en bijbehorende wet- en regelgeving.

-    Je bent resultaatgericht, beschikt over overtuigingskracht en bent initiatiefrijk in het zoeken naar niet standaardoplossingen.

-    Ook kun je goed onder druk werken en stel je je flexibel op.

-    Je komt vlot tot plannen en kunt goed organiseren. Daarnaast zoek je van nature de samenwerking op en verbind je partijen met elkaar.

-    Je bent communicatief vaardig en je hebt een goed inlevingsvermogen.

-    Je hebt ervaring met budgetbeheer

-    Je adviseert het college en de raad op dit beleidsterrein en beantwoordt raadsvragen, moties en amendementen.

-    Je treedt in voorkomende gevallen op als projectleider op lokaal niveau, in samenwerking met de regio of met enkele regiogemeenten.

-    Je levert  een bijdrage aan de P&C cyclus, begroting, jaarrekening en het afdelingsplan.

 

Dit ga je doen:

-    Je gaat aan de slag met de uitvoering van thema's uit het Papendrechts Woonplan zoals flexwonen, wonen en zorg voor ouderen en betaalbaarheid.

-    Je onderzoekt en analyseert uiteenlopende zaken op het gebied van wonen. Denk hierbij aan huisvestings- en doelgroepenverordening, mogelijkheden voor doorstroming, woningbouwfonds of opkoopbescherming.

-    In het algemeen ben je bezig met het ontwikkelen van instrumenten om te kunnen sturen op de woningmarkt en het woningbouwprogramma vorm te geven.

-    Je bent aanspreekpunt voor de lokale woningcorporatie en bent trekker van de periodieke Prestatieafspraken die gemaakt en gemonitord worden.

-    Je adviseert over vraagstukken rondom de huisvesting van diverse doelgroepen (bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties, woonwagenbewoners, arbeidsmigranten).
 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten