Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker sociaal domein / WMO (zzp)

Geplaatst 24 mei 2023
Project ID: YIS 9134043
Plaats
Bergeijk, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 17 jul. 2023
Einde: 22 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 jun. 2023 14:00

Start: 17-07-2023

Duur: 22-12-2023

Uren: 32

Tarief: passend bij schaal 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Passie voor het sociaal domein? Dan ben jij de collega die wij zoeken!

Gemeente Bergeijk is een groene, ambitieuze gemeente met circa 19.000 inwoners. Het is prettig werken bij gemeente Bergeijk en de lijnen zijn kort. Werkplezier en samenwerken staan hoog in het vaandel en er is volop mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen.

Jouw functie in het kort

Als beleidsmedewerker Sociaal Domein / WMO werk je aan ontwikkeling van beleid, adviseer je hierover en implementeer je vraagstukken die spelen binnen het Sociaal Domein waarvan de WMO één belangrijk onderdeel is.

Een belangrijk deel van je werk is natuurlijk beleidsmatig uitvoering geven aan de wetgeving. Hiervoor vertaal je landelijke en regionale trends en ontwikkelingen naar een lokale visie en aanpak en je informeert en adviseert het bestuur hierin. Je werkt dan ook nauw en direct samen met onze bestuurders en je collega’s in de Kempen, o.a. met de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening, die zorgt voor de uitvoering van de WMO. Je bent sparring partner voor je collega’s op beleidsmatig en uitvoerend niveau. En je hebt een belangrijke verbindende rol. Intern draag je bij aan de integraliteit binnen het sociaal domein

en de afstemming met andere beleidsterreinen.


Maar in Bergeijk vinden we vooral dat de kracht ligt in de gemeenschap. We zetten actief in op het faciliteren van onze verenigingen en vele initiatieven in het zogenaamde ‘voorliggende veld’. Dit betekent dat je in je werk ook veel te maken hebt met diverse professionele en vrijwilligersactiviteiten.

Je werkt uiteraard samen met de ketenpartners en de inwoners van Bergeijk. Je vertegenwoordigt Bergeijk in een actieve rol in (sub) regionale samenwerkingsverbanden en projecten.


De wereld is steeds in verandering. Dit betekent dat het werk binnen het cluster Maatschappij ook mee verandert, afhankelijk van ontwikkelingen in de maatschappij en actualiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de huidige armoede-problematiek. We kijken steeds naar een goede werkverdeling, waarbij een verschuiving van taakgebieden tussen beleidsmedewerkers mogelijk is.


Functie-eisen:

  • Je hebt een frisse kijk op werken bij een gemeente.

  • Je bent resultaatgericht, innovatief, communicatief zeer vaardig en je toont daadkracht.

  • Daarnaast heb je gevoel voor verhoudingen en kun je omgaan met diverse belangen.

  • Je kunt snel schakelen tussen operationeel- en beleidsniveau, bent zelfkritisch en hebt een brede interesse in het sociaal domein.

  • Je bent analytisch sterk en kunt vraagstukken vertalen in een kernachtige beleidsmatige/bestuurlijke boodschap.

  • Een afgeronde HBO of WO opleiding.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten