Gemeenteprojecten
Freelance beleidsmedewerker sociaal domein (zzp)
Startdatum: 1 september 2022
Einddatum: 31-12-2022 (verlenging mogelijk)
Functieschaal 9
Aantal uur per week: 16 tot 24 uur (dagen en tijden is in overleg)
Waar ga je aan de slag?
In het hart van Noord-Limburg ligt Horst aan de Maas. Een plattelandsgemeente met 16 dorpen en bijna 42.000 inwoners. Qua oppervlakte de grootste gemeente van Limburg. Horst aan de Maas is van nature sterk in agribusiness en toerisme & recreatie. En bovenal een fijne plek om te wonen. Verbondenheid en samenwerking zijn de belangrijkste kenmerken van de gemeenschap. Samen máken we Horst aan de Maas!
De gemeente Horst aan de Maas is enorm in beweging. Omgevingsgerichtheid wordt met de dag belangrijker. De gemeente Horst aan de Maas geeft actief en vooruitstrevend invulling aan die veranderende rol. In ons beleid en onze dienstverlening staan onze inwoners, ondernemers en bezoekers centraal. Onze medewerkers zijn sociaal vaardig, omgevingsbewust, ondernemend en denken in mogelijkheden. We moedigen lef en initiatief aan. De kracht van de organisatie zit in de mensen die hem maken. Samen maken we het verschil! De gemeente is klein genoeg om echt te kunnen aansluiten bij haar inwoners. En groot genoeg om veranderingen te kunnen aanpakken. Ruimte genoeg dus voor ontwikkeling, innovatie en inzet van eigen expertise.
Wat ga je doen?
In team Samenleving werken ongeveer 23 gedreven medewerkers. Samen met inwoners werken ze aan het ontwikkelen van kansen, en het bieden van goede ondersteuning en zorg. Persoonlijke competenties zijn minstens zo belangrijk als vakinhoudelijke expertise.
Actieve inwoners en leefbaarheid.
De gemeente Horst aan de Maas heeft veel actieve inwoners die zich inzetten voor hun wijk of dorp. Ze organiseren zaken zelf en zoeken naar nieuwe samenwerking met de gemeente. Als gemeente willen we daar graag bij aansluiten, zodat de initiatieven kunnen groeien.
Hoe kun je inwoners optimaal ondersteunen? En welke rol en verantwoordelijkheid heeft de gemeente nu precies? Dat zijn vragen waar we ons dagelijks mee bezig houden. Ervaren collega’s hebben daar de afgelopen jaren een eigen ‘Horster’ aanpak in ontwikkeld. Deze manier van werken willen we toekomstbestendig maken. Zeker nu de rol van inwoners ook in de fysieke leefomgeving groter wordt, met de komst van de Omgevingswet. Daarvoor is ook meer samenwerking nodig met andere afdelingen binnen de gemeente. Zie jij hier een uitdaging in? Reageer dan op deze vacature!
Dus:
- Kun jij je goed verplaatsen in actieve inwoners?
- Heb jij een visie op inwonersparticipatie en de samenwerking van de gemeentelijke organisatie met actieve inwoners?
- Wil jij deze visie samen met deze inwoners vertalen naar toekomstbestendige aanpak?
- Weet jij wat er lokaal speelt en wat er nodig is voor een vitale gemeenschap?
- En kun jij dit vervolgens vertalen naar vormgeving van organisatie, gemeentelijk beleid of uitvoering?
Dan zoeken we jou!
Zo doe je dat:
Taken beleidsmedewerker:
- Bestuurlijke advisering en verantwoording;
- Interne communicatie en afstemming met collega’s:
- Afspraken met partners en inwoners voorbereiden, vastleggen, evalueren en bijsturen;
- Vertaling van beleid naar lokale uitvoering en afspraken met partners;
- Kennis van het werken binnen een gemeentelijke organisatie; ;
- Kennisneming van de lokale praktijk en overzicht van belangrijke partners;
- Je voert regie in processen gericht op verandering of verbetering.
Dit is jouw achtergrond
- Minimaal HBO werk- en denkniveau;
- Je hebt minimaal een relevante afgeronde HBO opleiding;
De gemeente zoekt eerder een enthousiaste kandidaat die met veel energie mee aan de slag gaat. Dus instelling en werklust is belangrijker dan veel ervaring. Het is een algemene vacature tekst. Je bent niet specifiek voor één taak bezig.