Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker - projectleider Economie (zzp)

Geplaatst 15 apr. 2022
Project ID: YIS 9113192
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 1 mei 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 20-4-2022 14:00

Startdatum inzet: 1-5-2022 

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 36,00

 

De topsectoren (Automotive, Slimme Maakindustrie en FoodTech) zijn het vlaggenschip van de Helmondse economie. Voor het verder versterken van deze sectoren samen met de partners in de stad is zoeken wij een

    

   Beleidsadviseur - projectleider Economie

   36 uur per week, tot einde jaar, schaal 11 cao gemeenten 

 

De uitdaging

In deze positie heb je een vooraanstaande rol bij het realiseren van economische ambities in de stad. Dit doe je door actief te zijn in lokale, regionale en provinciale netwerken, je te verdiepen in de trends en daar samen met ondernemers en onderwijsinstellingen acties op te ontwikkelen en uit te voeren.

 

Je bent ambassadeur van Helmond en zet de stad op de kaart in netwerken en samenwerkingsverbanden in toptechnologie-regio Zuidoost-Brabant. Je hebt oog voor de verschillende belangen die in deze dynamische regio en binnen de topsectoren spelen en je weet op basis daarvan strategisch te adviseren. Je bent in staat complexe projecten te leiden, maar zorgt er ook voor dat juridische en financiële processen uitgevoerd worden als dat nodig is.

Je communiceert helder en beknopt; kunt goed luisteren. Je bent proactief, maakt heldere afspraken en komt die na. Je adviseert en bedient het bestuur op uitstekende wijze. Dit doe je in nauwe samenspraak met de programmamanager en andere collega’s uit team economie.

 

Focus in deze opdracht zal liggen op het doorontwikkelen van Foodtech en Slimme Maakindustrie. De status van beide is anders, maar voor beide geldt dat er gewerkt moet worden aan de organisatorische en financiële kaders. Bovendien is het de opgave om het ecosysteem uit te breiden en meer ondernemers aan te haken bij deze thema’s. Ook is het van belang deze topsectoren regionaal en provinciaal beter te positioneren.

 

De afdeling

Als beleidsmedewerker/projectleider Economie opereer je vanuit de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen (O&O) in een energiek en dynamisch team van professionals, dat met enthousiasme werkt aan de ontwikkeling van de stad Helmond. De gemeente zorgt voor de juiste randvoorwaarden, zodat inwoners en ondernemers optimaal kunnen ondernemen, wonen en leven. Dat doen zij samen met partners en stakeholders, integraal en vraaggericht: van buiten naar binnen. Het netwerk staat centraal en de behoeften en ontwikkelingen in de markt en de omgeving om ons heen geven richting.

 

 

Ideale collega

De ideale collega heeft de volgende kennis, ervaring en competenties:

·        een afgeronde WO-opleiding of WO-niveau en brede ervaring met het thema economie en overheid;

·        wordt enthousiast van de uitdaging in de functie en heeft affiniteit met de topsectoren (Foodtech en Slimme Maakindustrie);

·        is een teamspeler, die zich makkelijk beweegt tussen niveaus en netwerken;

·        kan strategische adviseren, zonder de praktijk uit het oog te verliezen;

·        heeft ervaring met het leiden van (complexe) projecten en is daarin resultaatgericht;

·        kent een proactieve werkhouding en bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en innovaties;

·        is in staat om structuur aan te brengen, ook op organisatorisch en financieel vlak (incl. beheer van subsidierelaties);

·        heeft een goed analytisch vermogen gecombineerd met goede communicatieve vaardigheden;

·        heeft aantoonbare ervaring en succesvol op het gebied van beleidsvorming- en uitvoering;

·        is creatief en de vaardigheid om andere dan de gebruikelijke wegen te bewandelen.

 

 Over gemeente Helmond

Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en ondernemers. De focus ligt meer en meer op de doelen en veel minder op regels en systemen. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten