Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker omgevingszaken (zzp)

Posted Jun 20, 2022
Project ID: YIS 9116637
Location
Leeuwarden , Friesland
Duration
6 maanden
(Jul 1, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jun 28, 2022 12:00 PM

Start: 1-7-2022

Duur: t/m 31-12-2022 met mogelijk verlenging

Uren: 32-36 uur per week

Schaal: 11.

 

Provincie Friesland.

 

Wij zijn op zoek naar een beleidsmedewerker binnen de afdeling Omgevingszaken. 

Binnen deze afdeling wordt gewerkt aan veel taken rond vergunningverlening, toezicht en handhaving van de provincie Fryslân. 

De afdeling houdt zich onder andere bezig met opgaven rond de natuur, archeologie, ruimtelijke ontwikkeling, woningbouw, nazorg stortplaatsen, luchthavens en gaswinning. De afdeling is op zoek naar een breed inzetbare beleidsmedewerker die zich o.a. zal bezighouden met taken binnen het team VTH, mijnbouw en Groene Regelgeving.
Binnen team VTH houdt men zich bezig met werkzaamheden op het gebied van VTH. 

Waaronder de wettelijke coördinatierol, interbestuurlijk toezicht (IBT),  Besluit risico zware ongevallen (BRZO), de FUMO (eigenaars- en opdrachtgeversrol)) en Externe Veiligheid. Ook worden er beleidstaken verricht op het gebied van luchtvaart en nazorg stortplaatsen.
Tevens zullen er beleidswerkzaamheden plaatsvinden op het gebied van de mijnbouwwet. 

De provincie heeft hier een wettelijke adviesrol. Dat betekent dat de beleidsmedewerker onder andere namens GS adviezen over vergunningaanvragen en winningsplannen voor mijnbouwactiviteiten (gas- en zoutwinning en geothermie) uitbrengt aan de minister van Economische Zaken. Mijnbouwactiviteiten en de bovengrondse effecten staan volop in belangstelling en raken verschillende belangen.
Je werkt als beleidsmedewerker samen met diverse partijen met tegengestelde belangen en weet daarbij met een open houding en probleemoplossende instelling resultaten te behalen. 

 

Je adviseert het management en de betrokken gedeputeerde over belangrijke en complexe onderwerpen. 

 

 

Wat vragen wij
Wat freegje wy

 

  • een afgeronde relevante HBO of academische opleiding
  • 3 jaar relevante werkervaring;
  • kennis en ervaring met de actuele wet- en regelgeving op het gebied van Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) en mijnbouw
  • je maakt je snel dingen eigen en kunt beleid en operationele zaken over en weer aan elkaar koppelen, zodat uit beide het optimale wordt gehaald
  • iemand die moeiteloos opereert in en ervaring heeft met een politiek/bestuurlijke omgeving, die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk verschillende belangen;
  • flexibel en geen negen tot vijf mentaliteit. Je kunt met werkdruk en verantwoordelijkheid omgaan en kunt zelfstandig en in teamverband goed werken;
  • proactief in samenwerken waarbij het gevraagde resultaat wordt behaald;
  • in het bezit van coördinerende vaardigheden.


 

Similar projects

+ Search all projects