Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsmedewerker Mobiliteit (ZZP)

Geplaatst 21 dec. 2021
Project ID: YIS 9106741
Plaats
Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 17 jan. 2022
Einde: 17 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 13-1-2022 13:00

Startdatum inzet: 17-1-2022

Uren per week: 36,00

 

Met het verkeerscirculatieplan 1977 durfden we het in Groningen als allereerste in Nederland aan om het roer om te gooien. Met de nieuwe mobiliteitsvisie gaan we opnieuw noodzakelijke en verregaande veranderingen in ons verkeersysteem doorvoeren. We kijken ver vooruit en maken keuzes waarin lopen, fietsen, openbaar vervoer, keten- en deelmobiliteit een prominente rol spelen. Meer ruimte voor verblijven en groene, slimme mobiliteit.

 

We staan als gemeente voor een flinke verstedelijkingsopgave. Dit willen we realiseren in een aantal forse integrale gebiedsontwikkelingen, zoals de Suikerzijde, De Held III, Reitdiepzone, Stadshavens en Meerstad. Met de Mobiliteitsvisie als basis, dienen de mobiliteitsopgave in deze gebieden goed meegenomen te worden. Om dit goed in te brengen, zoeken we jou!

 

Met inleving, lef en (gezond) verstand van zaken neem je mensen van nature mee in jouw originele ideeën en gerichte oplossingen voor mobiliteit. Jij creëert de brug tussen beleid en projecten en zoekt collega’s op om samen tot de beste plannen te komen.

 

Jouw functie

Jij speelt een grote rol in de beleidsadvisering die gaat over de bereikbaarheid en mobiliteit van onze gemeente. Vanuit kennis en visie adviseer je over de inpassing van mobiliteit, zowel in de huidige situatie als naar de toekomst toe. Je weet daarbij de goede balans te vinden tussen het denken in verkeersmodellen en praktische werking van mobiliteit in een gebied.

 

Jij 

·       maakt beleidsvoorstellen met focus op verkeer en vervoer, bezien vanuit de ruimtelijke ontwikkeling en leefkwaliteit in zijn totaliteit;

·       signaleert en adviseert over de inpassing van mobiliteit in de gebiedsgerichte projecten en benut kansen voor slimme, duurzame mobiliteitsoplossingen;

·       toetst de haalbaarheid van diverse vraagstukken zoals gebiedsontwikkelingen, ontwerpvarianten, locatiestudies met focus op het programma mobiliteit en maakt hiervoor onder andere gebruik van het gemeentelijke verkeersmodel en databronnen;

·       volgt landelijke en regionale ontwikkelingen en voegt de relevante aspecten toe in ons mobiliteitsbeleid.

 

Wij vragen

·       kennis van mobiliteits- en ruimtelijke vraagstukken;

·       affiniteit met data, zoals het (laten) inzetten van verkeersmodellen voor netwerkstudies;

·       gemakkelijk kunnen werken op diverse schaalniveaus (wijk, gemeente, regio) waarbij je een goede gesprekspartner bent van onze partners in de regio en bij het rijk;

·       dat je het stedelijk belang en de rol van mobiliteit daarin goed kunt vertegenwoordigen.

 

Wij bieden

·       Een werkweek van 36 uur per week

·       De mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’. We investeren op maat;

·       Een gezellige werksfeer in een team met fijne collega’s en humor;

·       Een werkomgeving waar jouw inbreng het verschil maakt en jij veel vrijheid en ruimte krijgt om je werk te doen.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten