Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker maatschappelijke ontwikkeling (zzp)

Geplaatst 24 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130899
Plaats
Lisse, Zuid-Holland, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 29 mei 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 mei 2023 14:00
  1. z.s.m. voor 6 maanden

  2. Uren: 32

  3. Kleine kans op verlengen

  4. Functieschaal 10

  5. Richttarief: € 60,-

  6. Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Loop jij warm voor een samenleving, waarin iedereen meetelt en meedoet? En spreekt het je aan om opgavegericht aan de maatschappelijke agenda te werken? Dan is deze baan echt iets voor jou!

Jouw werk en de context waarbinnen je werkt

De transformatie van het Sociaal Domein kent vele uitdagingen, waaraan in diverse samenwerkingsverbanden hard wordt gewerkt. Kern van de opgave is: samen met inwoners en maatschappelijke organisaties werken aan een leefbare samenleving. Dit betekent zorgen voor ondersteuning voor wie dat nodig heeft, zodat inwoners voldoende inkomen hebben voor hun levensonderhoud en naar vermogen mee kunnen doen in de maatschappij. Wij gaan binnen zeven pijlers werken aan de maatschappelijke agenda. De welzijnsorganisaties hebben een belangrijke rol binnen drie van de pijlers. Dat zijn ‘Zorg voor elkaar’, ‘Thuis wonen’ en ‘Hulp bij meedoen’. Jij gaat als beleidsmedewerker en accounthouder welzijn deze pijlers versterken. Daarbij stem je af met de andere beleidsafdelingen van de gemeente, de (gesubsidieerde) instellingen en partners in het veld. Je adviseert wethouders van Hillegom, Lisse en Teylingen en de gemeenteraden.

Vijf redenen waarom jij als Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling wilt werken bij HLTsamen :

 Een brede WMO functie in het Sociaal Domein die je zelf mede mag gaan vormgeven.

 Bij ons kun je je creativiteit kwijt en als doener en denker veel bereiken. Je levert direct een bijdrage aan de maatschappelijke opgaves/pijlers en deze vertaal je naar de praktijk samen met collega’s en de partners uit onze regio.

 Je werkt met verschillende partners binnen een uitdagend krachtenveld.

 Je krijgt flexibele mogelijkheden om te werken waar, wanneer en hoe je wilt.

 Je let op de financiën en stimuleert innovatie, zodat de burger de hulp krijgt die het nodig heeft en de gemeenten binnen budget blijven.

Over het Domein Maatschappelijke Ontwikkeling

Met zijn allen werken we aan integraal beleid op het gebied van preventief jeugdbeleid, jeugdhulp, onderwijs, volksgezondheid, sport, cultuur, WMO en participatie. Dit integraal beleid staat binnenkort verwoord in onze maatschappelijke agenda. De volgende stap is de introductie van opgavegericht werken. Wij lopen warm voor een samenleving, waar iedereen tot zijn recht komt. Elke dag zetten we ons hiervoor in. Soms met vallen en opstaan, altijd met hart en ziel. Zodat alle inwoners van onze gemeenten naar vermogen kunnen deelnemen en bijdragen. Dit doen we samen met de inwoners en met veel professionals uit het werkveld, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin, huisartsen, HECHT, welzijnsorganisaties, de sociale dienst en sportverenigingen. Maar ook met collega’s van andere teams. Samen met de inwoners en de betrokken professionals zoeken we naar maatwerkoplossingen. Als dat niet lukt binnen de gebaande paden, dan daarbuiten.


Dit breng jij mee

Jij bent betrokken bij en hebt relevante ervaring in het Sociaal Domein. Je zet die ervaring graag in voor een bijdrage aan opgavegericht werken aan de maatschappelijke agenda. Je kunt in- en externe partijen verbinden en tot actie verleiden, mede dankzij je sterke communicatieve vaardigheden. Netwerken doe je als de beste. Je komt met vindingrijke oplossingen. Je functioneert goed in een spanningsveld van tegengestelde belangen van lokale en regionale partijen. Je bent een stevige gesprekspartner. En je hebt interesse in financiën en planning & control. Verder beschik je over:

 Hbo- werk- en -denkniveau

 Aantoonbare beleidservaring is een pré

 Goede kennis van ontwikkelingen in het Sociaal Domein

 Ervaring op het vlak van opgavegericht werken is een pré

 Gevoel voor het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten