Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker kunst en cultuur (zzp)

Geplaatst 26 apr. 2023
Project ID: YIS 9132808
Plaats
Gennep, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 29 mei 2023
Einde: 31 aug. 2023
Tarief
70 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 mei 2023 13:00

Startdatum: zsm

Einddatum: 31-08-2023

Uren per week: 32-36

Functieschaal: 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


‘Ben jij die vooruitstrevende beleidsadviseur met een passie voor kunst, cultuur, monumenten en internationale samenwerking?

Dan ben jij wellicht de kandidaat die wij zoeken!’


Beleidsadviseur Kunst & Cultuur32 - 36 uur per week  

 

Wie zijn wij? 

De samenleving verandert steeds en de overheid beweegt mee. Dat geldt ook voor de gemeente Gennep. We denken meer van buiten naar binnen. We verminderen waar mogelijk de regels en werken mee aan initiatieven van onze inwoners. Dit doen we met een organisatie waarin de verantwoordelijkheden zo verspreid mogelijk liggen. Focus op coaching, een sterkere adviesrol, én investeren in een communicatieve organisatie. Dat is de koers die we als gemeente hebben uitgezet.

Onze organisatie bestaat uit circa 140 medewerkers. Wij werken op een pragmatische manier en hebben korte lijnen naar het management en naar het bestuur. We doen dit op een informele manier. De organisatie bestaat uit de afdelingen Omgeving, Inwoners en Bedrijfsvoering. Daarnaast hebben we een staf.


Jouw uitdaging 

Als beleidsadviseur vindt je het leuk om met professionele organisaties en vrijwilligers te werken. Wij zijn een kleine organisatie, dit maakt dat je met een grote diversiteit aan zaken bezig bent. Je adviseert de portefeuillehouder over deelgebieden van je werkterrein en maakt hiervoor concrete voorstellen.

Denk hierbij aan: kunst in de openbare ruimte, verzoeken voor een monumentale status van objecten, erfgoedbeleid, subsidieaanvragen, kerkenvisie, het Genneper Huys. Maar ook de organisatie van bijzondere evenementen op je vakgebied, zoals de viering van 4 en 5 mei, behoren tot je takenpakket. Daarnaast neem je deel aan (regionale) overleggen van het cultuurhistorisch platform Maas en Niers, de Martinustoren, Cultuurregio Noord-Limburg en het beleidsoverleg Erfgoed Limburg.

Ten aanzien van internationale samenwerking heeft de gemeente Gennep een stedenband met San Pedro de Lóvago (Nicaragua). Je onderhoudt daartoe de contacten met de stichting GESP en neemt deel aan de stichtingsraad vergaderingen van het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua (LBSNN).


Jouw profiel

·     Minimaal afgeronde opleiding op HBO-niveau;

·     Aantoonbare ervaring met projectleiding en advisering;

·     Je hebt goede (schriftelijke) advies- en communicatieve vaardigheden wat je tot een goede gesprekspartner maakt; (bij voorkeur ook in de Duitse taal)

·     Daarnaast scoor je goed op de volgende competenties:


o  Oordeelsvormend

o  Organiserend vermogen

o  Planmatig werkend

o  Omgevingsbewust

o  Ondernemend en innovatief

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten