Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker jeugd (ZZP)

Geplaatst 3 dec. 2021
Project ID: YIS 9105791
Plaats
Bladel
Uren
16 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jan. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
65 - 80 €/uur

Sollicitatie deadline: 10-12 12:00

Start : 01-01-2022

einddatum 31-12-2022

Uren: 16-20 uur (dinsdag is een vaste werkdag)

 

De afdeling Maatschappelijke Dienstverlening is een afdeling van de Samenwerking Kempengemeenten. We zijn de uitvoeringsorganisatie voor het sociaal domein in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden. De samenwerking tussen de Kempengemeenten is constant in ontwikkeling en in beweging. 
De afdeling Maatschappelijke Dienstverlening is verantwoordelijk voor de uitvoering van Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), Jeugdhulp, Schuldhulpverlening, Bijzondere Bijstand (van de Participatiewet), Armoede en Minimabeleid, Sociaal Raadsliedenwerk, Wet verplichte ggz (Wvggz). 

De afdeling bestaat uit drie Clusters: 
Maatschappelijke Ondersteuning,  Jeugdhulp en Bedrijfsbureau.
 
Bij onze afdeling staat het belang van mensen (inwoners, cliënten en medewerkers) op nummer één. We zetten cliënten in hun kracht en bieden de benodigde ondersteuning en dienstverlening daarbij. We zijn trots op alle resultaten die we daarbij bereiken in het Sociaal Domein van de Kempen.
 
We bieden een dynamische werkomgeving met leuke teams waar ruimte is om met elkaar verder te leren en te bouwen aan een goed functionerende afdeling. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Wij bieden jou graag die nieuwe werkkring. Bij ons werk je voor meerdere gemeenten tegelijk! Behalve de inhoudelijke Clusters hebben we een team van Beleid, Kwaliteit en Juridische medewerkers. Voor dit team zoeken we een 
 
Beleidsmedewerker Jeugdhulp
16-20 uur per week, schaal 10 CAR/UWO

Wat ga je doen?
- Je richt je specifiek op het Jeugdhulpbeleid voor de onderdelen Medisch, Veiligheid, preventie en aansluiting 18-/18+
- Je ontwikkelt het beleid samen met collega’s in de Kempen
- Je vertaalt vastgesteld beleid naar de uitvoering; werkt daarbij samen met de kwaliteitsmedewerker
- Je voert regie (o.a. projectleidersrol) over beleidsprogramma's en projecten
- Je evalueert  en stemt af met  inwoners, organisaties en collega’s.
- Je initieert en bevordert de samenwerking met organisaties/ partijen en onderhoudt een lokaal en
regionaal netwerk.
-  Je verzorgt de Planning en Control onderdelen voor jouw vakgebieden.
- Je zet je in voor het verkrijgen van eventuele subsidies
- Je rapporteert aan de afdelingsmanager Maatschappelijke Dienstverlening

Als beleidsadviseur Jeugdhulp ben je betrokken bij een breed scala aan onderwerpen op het gebied van het Jeugdhulp (uitvoerings)beleid. Met jouw werk draag je er aan bij dat goede hulp en ondersteuning beschikbaar is voor inwoners bij wie dit (even) niet goed lukt op het gebied van opgroeien en opvoeden gebaseerd op de Jeugdwet. Je doet voorstellen voor beleidsvorming en werkt (landelijke en regionale) beleidskaders uit voor jouw onderwerpen om deze tot ontwikkeling en uitvoering te brengen. Hierin werk je intensief samen met collega’s en externe partners op het gebied van Jeugdhulp en onderneem je proactief actie om deze contacten te leggen en te onderhouden.


Je start met de onderwerpen Veiligheid en Medisch gerelateerd aan de Jeugdwet, waarbij je focus ligt op het bevorderen van een goede samenwerking met de lokale (Kempische) structuur rondom jeugd.  Je vertaalt landelijke en regionale ontwikkelingen naar Kempisch (uitvoerings)beleid. Je hebt een belangrijke verbindende rol, naar ketenpartners in een complex veld maar ook binnen de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening en andere beleidsterreinen. Ook adviseer je de beleidsadviseurs in de Kempen over de Jeugdhulp (mede door jou) opgestelde voorstellen die in proces gaan naar de collegetafels voor besluitvorming door B&W. Een ander onderwerp waarmee je aan de slag gaat is preventie en de verbindingen naar de voorliggende voorzieningen in gemeenten. Je neemt regelmatig een projectleidersrol aan. Je ontwikkelt (vaak in samenwerking met andere Kempencollega’s) beleid en gaat onder andere aan de slag met implementatie van preventie richting de uitvoeringsorganisatie  voor het onderdeel Jeugdhulp.
 

-           HBO+ werk- en denkniveau.
-           Kennis van het sociaal domein, met name op het gebied van Jeugdhulp, Wmo, Bijzondere Bijstand (Participatiewet) en Armoede/minimabeleid
-           Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en het begrijpen van de politieke context.
-           Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in het Sociaal Domein.
-           Met jouw helikopterblik overzie je het brede speelveld.
-           Voor afdelingsmanager(s) en beleidsregisseurs op strategisch-tactisch niveau ben je een kritische en gelijkwaardige gesprekspartner. 
-           Proces- project- en planmatig (samen)werken zijn kernkwaliteiten.
-           Het nemen van eigenaarschap en verantwoordelijkheid is voor jou een vanzelfsprekendheid. Je denkt en handelt vanuit een visie, bent kritisch en brengt je mening naar voren. Je staat open voor andere meningen zonder meteen die van jezelf overboord te gooien.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten