Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker grondzaken (zzp)

Geplaatst 2 feb. 2024
Project ID: YIS 9149439
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 1 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 feb. 2024 12:00

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop).

Uren per week: 36,00

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 1-2-2025

Functieschaal 8

Senioriteit: Junior

Motivatie gewenst


Als ondersteunend beleidsmedewerker grondzaken werk je het komende jaar aan…

De nieuwe nota grondbeleid die in 2024 opgesteld wordt. Zo werk jij mee aan de koers binnen het grondbeleid van Capelle aan den IJssel. Als ondersteunend beleidsmedewerker grondzaken faciliteer je het totstandkomingsproces van deze nota. Dit doe je onder andere door het inzetten van je organisatietalent. Zo organiseer je bezoeken aan collega’s bij andere gemeenten ter inspiratie. Onderzoek je de landelijke trends op het gebied van gemeentelijke grondbeleid. En haal je de ideeën van collega’s en het bestuur intern op. Als medeopsteller van deze nota grondbeleid lever je uiteraard ook een belangrijke inhoudelijke bijdrage. 

Daarnaast lever je een bijdrage aan het vertalen van het nieuwe beleid naar de jaarlijks op te stellen grondprijzenbrief, draai je mee in de grondverkoop- en verhuurprocessen van de vakgroep grondzaken en lever je een bijdrage aan de herziening van het uitgiftebeleid openbaargroen en restronden. 

Jouw werkveld is gericht op grondzaken en -beleid dus kennis van de processen binnen dit werkveld is noodzakelijk. Verder heb je gevoel voor politiek bestuurlijke zaken en heb je ervaring met het opstellen en laten vaststellen van een beleidsdocument in een politieke omgeving. 

Over Capelle aan den IJssel

Wij zijn een gemeente met het mooiste aantal inwoners dat er bestaat. Groot genoeg om te werken met de uitdagingen en onderwerpen die bij een grote stad horen. Klein genoeg om op individueel niveau echt verschil te maken waarbij er korte lijnen zijn met het MT en bestuur. Wist je trouwens dat:

•   vakmanschap en de drive te blijven ontwikkelen ons kenmerkt?  

•   je als ondersteunend beleidsadviseur grondzaken de afdeling Stadsontwikkeling versterkt? 

Over Stadsontwikkeling

Als collega van Stadsontwikkeling ben je lid van een groep van zo’n 110 energieke vakfanaten. Bij Stadsontwikkeling maken we de woon-, werk- en leefomgeving van Capelle aan den IJssel nóg kwalitatiever. We weten wat hard werken is en maken mooie beleidsproducten. En is er een feestje? Dan kom je ons daar vast tegen. Dat geldt overigens ook voor een inspirerend werkbezoek of een drankje op het terras van onze lokale horeca. Onze afdeling bestaat uit de units projecten, ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid, milieu & wonen én geo, grondzaken & economie. Wij werken onder andere aan het projecten waarmee we  nieuwe woningen realiseren  binnen Capelle aan den IJssel. Wij zijn koploper in het uitproberen van ideeën. Nieuwe talenten zijn altijd welkom en collega’s opleiden doen we graag.  

Jouw talenten

Iedereen heeft talenten en bij Capelle aan den IJssel kan en mag je die altijd inzetten. Zo werken we samen aan een inclusieve samenleving. Dat doe je met hart voor het bouwen aan een aantrekkelijke stad. Verder heb je:

•   een relevante Hbo/Wo-opleiding in de richting van grondbeleid. 

•   enige werkervaring in een gemeentelijke omgeving. 

•   ervaring met het opstellen van beleidsnota’s is een pre.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten